Hoppa till huvudinnehållet

Jakobsson: Därför var det viktigt att backa Pennerborn till 100 procent

Publicerad:
 Peter Jakobsson har valt att slå fast – Johan Pennerborn kommer att leda FBK även efter landslagsuppehållet. Först ut: Malmö nästa torsdag.
Peter Jakobsson har valt att slå fast – Johan Pennerborn kommer att leda FBK även efter landslagsuppehållet. Först ut: Malmö nästa torsdag. Foto: Håkan Strandman

Färjestads långa möte i fredags gav önskat resultat. Spelarna kom ut som ett helt nytt lag mot Örebro och trots att det gav noll poäng så lämnade insatsen Peter Jakobsson med en känsla av hopp.

– Vi var tydliga och ärliga mot varandra på mötet. Sen gav grabbarna ett bra svar, att de spelade för tränargänget helt enkelt, säger FBK:s GM.

Dagen efter matchen sa Peter Jakobsson följande i en intervju med Värmlands Folkblad när han fick frågan om Johan Pennerborn kommer att stå i FBK-båset även efter landslagsuppehållet:

– Ja, det gör han. 100 procent.

Både Jakobsson själv, vd Stefan Larsson och styrelseordförande Lars Appelqvist har även i NWT uttryckt sitt stöd och förtroende för huvudtränaren. Men helgens uttalande var av en annan dignitet då garantier lämnades.

En strategi för att ge Johan Pennerborn och övriga ledarteamet arbetsro nu när det är uppehåll?

– Efter samtalet vi hade i fredags känner jag att vi har en möjlighet att vända den här dåliga sitsen tillsammans. Det är inte Pennerborn, Thomas Rhodin, Pelle Prestberg eller jag som har någon trollformel utan det här måste vi komma överens om tillsammans och fullfölja. Vi kan prata hur mycket som helst, men gör vi inte de här sakerna vi pratar om kommer det inte bli ett dugg skillnad, säger Peter Jakobsson.

Klargörandet har dämpat spekulationerna om ledarteamets framtid för tillfället. Men det är knappast någon vild gissning att de kommer återkomma med full kraft om FBK inte lyfter omgående efter landslagsuppehållet.

Om så blir fallet, hur länge ”kan” man vänta med att göra en förändring?

– Där är vi inte idag, nu är vi fullt och fast beslutna att vända på det tillsammans. Sen, gud förbjude, får vi se vad framtiden tar sig an. Just idag är det 100 procent förtroende för tränarteamet och spelarna vi har. Det vi ska fokusera på är att vara slagkraftiga och i så bra skick att vi blir jäkligt svåra att ha och göra med efter uppehållet.

När SHL återvänder nästa torsdag kan FBK, om allt går enligt plan, ha fler spelare att välja på när matchtruppen ska tas ut.

– Vi har haft ett gäng borta, jag tänker på ”Lilliz”, Westin, Göransson och några till som har varit hängiga. Det är nyttigt att killarna får några dagar och att vi får en chans att samla ihop trupperna. Sen gänget som är på landslagsläger kan man alltid diskutera, jag väljer att se det positivt och att grabbarna tar med sig energin och tempot tillbaka hem till oss.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJohan PennerbornPeter JakobssonSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.