Insändare: Fann ett kors utanför dörren: ”Vad är halloween bra för?”

Insändare
PUBLICERAD:
Hur länge håller vissa barn på att busa, och vad tänker deras föräldrar på, undrar insändarskribenten.
Foto: Johansen, Erik
Vad är halloween bra för? Bara för att handlarna beslutade för 25 år sedan att de behöver en bättre försäljningshelg under hösten, så är det väl inte det optimala med halloweenfirandet? Våra barn äter väl överlag tillräckligt med godis utan detta?

Däremot känns det lite tråkigt att bli utsatt som jag blev på en tisdag, då någon lagt ett kors utanför min dörr av ett par pinnar. Hur länge håller vissa barn på att busa, och vad tänker deras föräldrar på? Hur skulle dessa föräldrar känna det om det ligger ett kors framför deras dörr när de kommer hem? Nu fick jag höra att det håller på att springa barn en hel vecka. Men jag hör ju också att föräldrar som tänker lite längre inte låter sina barn springa ut och fira halloween med bus och dylikt. Så de barnen som är ute på sådant stämplar sina föräldrar för att inte hålla ordning på barnen.

Och visst förundras man över hur lättledda vi är då handelsmännen kan få oss att plötsligt tycka att något är värd att betala för. För miljöns skull borde vi väl inte hålla på att köpa och slänga. Tidigare har vi ju sagt: köp, slit och släng. Och varför alla dessa batterier till snart sagt allt? Är det energieffektivt, eller bara bekvämt? Och bekvämt är det väl för föräldrarna när barnen springer omkring och gör bus också som de inte håller reda på.

Rune Jakobsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.