Hoppa till huvudinnehållet

Coachen hyllar stekhet Asplund: ”Ser en spelare mogna inför ögonen på oss”

Publicerad:
Rasmus Asplund leder Buffalos interna poängliga efter elva matcher den här säsongen.
Rasmus Asplund leder Buffalos interna poängliga efter elva matcher den här säsongen. Foto: Derik Hamilton

Rasmus Asplund leder Buffalos poängliga elva matcher in i säsongen. Sabres huvudtränare strösslar lovord över 23-åringen från Filipstad.

– Vi ser en spelare mogna inför ögonen på oss, säger Don Granato.

Poäng i sex raka matcher, fyra mål och sex assist på elva matcher och en formkurva som pekar spikrakt uppåt.

Det går bra nu för Rasmus Asplund som får ökat förtroende i olika spelformer i Buffalo. Han spelar såväl powerplay som boxplay och har mycket istid.

– Han vet vad han ska göra i vilken roll man än ger honom, säger Don Granato på Sabres hemsida. Förstakedjan, fjärdekedjan, powerplay, boxplay. Det är alla situationer där du måste veta vad du ska fokusera på. Vilken roll sätter tränarna mig i nu? Vilka är mina lagkamrater? Vad står det i matchen? Vilka är mina styrkor? Vad kan jag bidra med och i vilket ögonblick ska jag göra det?

Granato fortsätter:

– Han försöker inte forcera fram sina styrkor i matchen heller utan läser situationerna – när hans styrkor matchar uppkomna möjligheter. Och det är mognad. Vi ser en spelare mogna inför ögonen på oss.

”Stor pusselbit”

Två NHL-spelare har hittills den här säsongen lyckats göra mål i numerärt underläge, i powerplay och avgöra en match i förlängning – det är Elias Lindholm och Rasmus Asplund som fixat det.

Och Asplund själv är givetvis nöjd med att det hårda försäsongsarbetet ger resultat.

– Jag hade en bra känsla i somras och det var lätt för mig att se vad jag behövde göra för att bli bättre, var jag behövde bli starkare och snabbare. Jag har konditionen för att spela 17, 18, 19 minuter varje kväll nu. Jag har gjort det de första 10 matcherna och det är en stor pusselbit för att kunna göra poäng, säger han på hemsidan.

Coach Granato har ett stort förtroende för Asplund.

– Han är en kille jag litar på. Han är intelligent och jobbar hårt och fortsätter att hitta sätt att använda sina egenskaper på för att spela bättre.

Artikeltaggar

Buffalo SabresIshockeyNHLRasmus Asplund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.