Hoppa till huvudinnehållet

Ann-Charlotte Larssons förvandlingsnummer – stor rekordsänkning direkt

Publicerad:
Limus Lissi vann direkt i debuten för Ann-Charlotte Larsson.
Limus Lissi vann direkt i debuten för Ann-Charlotte Larsson. Foto: Lennart Kihlman

I juli fick Ann-Charlotte Larsson in Limus Lissi i träning.

Under måndagskvällen var det dags för den första starten i den nya regin och den slutade på bästa sätt.

– Det var nästan helt okört i mål, berättade Larsson.

Limus Lissi kunde inte svara ut Hickory Jaam den första biten men när han sedan galopperade in i den första kurvan kunde Ann-Charlotte Larssons häst ta hand om ledningen.

I den positionen blev det ett bra tempo på loppet med 12,3/500 meter och 14,2 det första varvet. Trots att det här var den första starten sedan i mars 2019 för Limus Lissi hade han inga problem att hålla undan för Super Express S.W. till slut och vann på 14,8 över medeldistans - en rekordsänkning med 2,3 sekunder!

– Jag hade feeling för att vi kunde vara bland de fyra, fem främsta i loppet och jag hade tanken på att ta mig till ledningen till varje pris. Då trodde jag att hon inte skulle släppa någon förbi sig och det gjorde hon inte heller. Jag kände att jag hade allt kvar när Per Nilsson kom upp på utsidan och jag manade bara på lite den sista biten så att hon inte skulle bli stum. När hon kom till mig i juli var hon inte tränad alls så det är jättekul att hon har tagit åt sig träningen så bra, berättar Ann-Charlotte Larsson.

"Bara bäst i loppet"

Mikael J Andersson har haft fina framgångar med Sonja Johansson-Stake-tränade Blue Frontline och i V64-3 var det dags för en ny seger. Andersson lämnade tredje par invändigt och tog positionen utvändigt om ledande Galla di Quattro 1 400 meter från mål. På den sista långsidan började Blue Frontline att massera ledaren och till slut gick hon undan enkelt med sparade krafter.

– Jag tyckte att hon bara var bäst i det här loppet och det gällde att inte krångla till det. Det kändes som att det var gott om krafter kvar och hon brukar svara bra när man drar huvan också, sa Andersson.

Trippel av Goop

Björn Goop hade en kanonkväll då han vann tre ramlopp till V64-spelet.

I det första loppet vann han med debutanten Il Capitano Mearas, som bland annat ägs av Peter Forsberg. Goop bytte tredje par utvändigt mot dödens ut på slutvarvet och segern blev säker.

Kungfu Lady tog sin första seger i den femte starten och när man såg henne den här kvällen var det svårt att förstå att hon inte vunnit lopp tidigare. Från spår sex blåste hon till ledningen och vann lätt i fin stil via 11/500 meter till slut.

– Hon hade otur i sin debut och sedan har vi kört henne snällt i loppen. I dag var hon jättefin och verkligen med på noterna, sa Goop.

Han avslutade sedan kvällen med en ny säker spetsseger då han vann med Whispering Hills.

Andra raka

Hemmaseger blev det även i det tionde loppet när Livingstone tog sin andra raka seger efter ett uppehåll. Petter Karlsson hittade rygg ledaren trots spår elva och när luckan kom avgjorde Livingstone utan problem mot ledande Herme's Cape.

Övriga vinnare på V64-spelet var Garli Kongen, Restless Heart, Prima Kaiser och Xenia Wood.

Garli Kongen kom bra till från dubbla tillägg på kort distans och avgjorde säkert. Restless Heart var snabbt framme utvändigt om ledande Magic in Mind och vann knappt före McGarret. Paw Mahony körde Prima Kaiser till ledningen efter ett varv och segern blev säker medan Xenia Wood spurtade till seger efter ett lopp i rygg på ledande Habit Silvio.

Artikeltaggar

Ann-Charlotte LarssonBjörn GoopFärjestadstravetMikael J AnderssonPetter KarlssonTravV64

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.