Efter år av återhållsamhet kan den här lördagen liknas med ett socialt kosläpp på en av årets första julmarknader i Värmland.
Det är en stor besökarskara som trots trängseln går med lugna steg från stånd till stånd.
Här luktar korv, glögg och brända mandlar.
– Man märker verkligen att folk vill komma ut och folk vill handla, och det är positivt på alla sätt. Man är lite svältfödd på den här typen av upplevelser, säger Anita Hedelin från Dejeföretaget Tjolla delikatesser.
Det märks en längtan i luften, inte bara av solskenet som den här lördagen lyser upp fälten vid Mårbacka minnesgård.
– Nu är vi igång efter coronan, så får vi se sen. Det är en sån glädje och det märks att folk har suttit inne och inte träffat folk. Så det är lite speciellt, även för utställarna, säger korgmakaren Christian Erlandsson som åkt ända från Brastad, utanför Lysekil, med sina korghantverk.
Wilgot, 7, och Anton, 11, har äntligen fått var sitt kanderat äpple. Familjen Frenelius har åkt från Karlskoga för att ta del av julmarknaden.
– Det är första gången vi åker hit. Det är jättemysigt. Väldigt rolig blandning av mat och hantverk, säger mamma Cecilia.
Tunga år för småföretagare
Under pandemin har många mat- och hantverksmarknader varit inställda. För många småföretagare har det försvårat möjligheten att sälja sina varor och hålla sina företag ovanför vattenytan.
– Det har varit väldigt tungt kan man säga, eftersom vi inte kunnat jobba med detta. Vi har försökt vara på torg, dels för att göra något, men vi har också sett det som en social verksamhet för många äldre som inte kunnat gå in i butiker, säger Anita Hedelin på Tjolla delikatesser.
Vad är det folk efterfrågar i dag på marknaden?
– Allt som man kan äta, det vill folk ha. Framförallt de saker som man inte hittar i vanliga affärer är det som är roligast att köpa.