Nämndeman bestört: ”Få domare har Axélius Fribergs pondus”

Insändare
PUBLICERAD:
Lagmannen Marie-Jeanette Axélius Friberg väljer att lämna sitt uppdrag på Förvaltningsrätten efter att det riktats stark kritik mot hennes ledarskap i en medarbetarundersökning. Insändarskribenten, som hyser den största respekt för Axélius Friberg, tycker att domstolen borde arbeta mer med ledarskap.
Foto: Håkan Strandman
Läser med bestörtning att lagman Marie-Jeanette Axélius Friberg lämnar. En mycket kompetent och lyhörd domare som jag har den största respekt för.

Om man har svagheter som ledare kan man jobba med det men få domare har den pondus och empati som hon har. Domstolen behöver kanske arbeta mer med ledarskap. Att bara göra medarbetarundersökningar löser inte problemen.

Nämndeman i Förvaltningsrätten

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.