Hoppa till huvudinnehållet

I NATT: Brott mot knivlagen, inbrott och rattfylleri

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Två fall av rattfylleri, inbrott, olovlig körning, brott mot knivlagen samt stöldförsök.

Flera misstänkta brott inträffade under natten till torsdag i Värmland.

Natten till torsdag var relativt lugn i länet, men polisen hade ändå en del att stå i.

Vid klockan 22.40 ska en person ha försökt stjäla en katalysator från en bil i Grums, men när när polisen anlände till platsen kunde de inte anträffa någon misstänkt. Senare uppgavs det att ett bilbatteri saknades och en anmälan om stöld har upprättats.

Ytterligare ett stöldförsök uppdagades vid 02.19, när polisen fick in ett samtal om ett misstänkt inbrott på en snabbmatsrestaurang i Forshaga. Ingen misstänkt person gick att hitta, men en anmälan om stöld genom inbrott har upprättats.

– Brottsrubriceringen kan komma att ändras, det är ju inte helt säkert ännu om personen ska ha försökt stjäla något, säger Elisabeth Glaas, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Larm om inbrott hos snabbmatsrestaurang

Även två fall av misstänkt rattfylleri har rapporterats in under natten.

Strax innan klockan elva stoppade polisen en personbil utanför Eda, där man kontrollerade föraren, som visade sig vara en körkortslös man i 35-årsåldern. Mannen misstänktes även vara påverkad av narkotika och fick följa med för provtagning.

Han är nu misstänkt för flera brott – olovlig körning, rattfylleri, ringa narkotikabrott för eget bruk, samt brott mot knivlagen.

Strax innan klockan tolv stoppade polisen ytterligare en misstänkt personbil i Kristinehamn. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänktes vara påverkad av narkotika och fick följa med för provtagning.

En anmälan upprättades gällande misstänkt rattfylleri, samt ringa narkotikabrott för eget bruk.

Strax efter klockan 03 stoppade och kontrollerade polisen en personbil på riksväg 62 i Stöllet-trakten. Där uppdagades det att föraren, en man i 50-årsåldern, saknade körkort och han misstänks därför för olovlig körning.

Artikeltaggar

Brott & blåljusEdaForshagaGrumsInbrottKristinehamnRattfylleriStölderStölletTrafikbrott

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.