Fördröjning på Månsberget

Publicerad:
S obstruerar på berget. Foto: Håkan Strandman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Att medvetet försena ett ärende på pin kiv trots att man egentligen inte har majoritet är ett otyg. Ändå är det vad Socialdemokraterna lyckades med i förra veckan när de fick igenom en minoritetsåterremiss av förslaget om att bygga ett handelsområde på Månsberget. Det lär inte ändra något i sak då det i slutändan finns en majoritet i kommunfullmäktige för att det blir viss sällanköpshandel på platsen.

Det hela är bara en irriterade politisk markering från S, som svängde i frågan och blev motståndare bara för att ha ännu en sak att profilera sig i. Men det inger knappast förtroende. S pratar också om att det behövs en ny handelsutredning, trots att den tidigare bara har några år på nacken. Ännu en onödig men politisk skenmanöver för att försöka framstå som mer seriösa än man är. Sådan obstruktion får inte löna sig.

Artikeltaggar

Karlstads kommunKommunfullmäktigeKöpcentrumLedareMånsbergetSocialdemokraterna

Läs vidare