Centern spräcker Kristinehamn

Ledare
PUBLICERAD:
Spricka mellan Eric Hesselius (L) och Marie Oudin (M) å den ena sidan och Jane Larsson (C) å den andra.
Foto: Joakim Magnusson

Centerpartiet har spräckt det blågröna styret i Kristinehamns kommun. Genom sitt egenmäktiga agerande har C i allt väsentligt lämnat den samverkansöverenskommelse som slöts med Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet efter valet. Därför får C inte längre vara med på möten med de övriga partierna i kommunledningen.

Själva tycker C inte att de brutit överenskommelsen, men många vittnar om hårda och målande ord från Jane Larsson (C) om avtalet. C har också frifräsat i så många frågor utan att höra med sina samarbetspartner i förväg, att de helt enkelt inte är pålitliga längre. Och då har de rent faktiskt lämnat avtalet, hur de själva än ser på saken. Det får de bara ta och acceptera.

Tyvärr har C i många värmländska kommuner visat att de inte går att lita på. Månne har agerandet på riksplanet smittat av sig.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.