Hoppa till huvudinnehållet

Beslut: Omskriven fastighet ska rivas

Publicerad:
Reporter Pia Holmström
Pia Holmström
pia.holmstrom@nwt.se
Arkivbild. Hagfors kommuns fastighet på Lillstugevägen.
Arkivbild. Hagfors kommuns fastighet på Lillstugevägen. Foto: Pia Holmström

Hagfors kommuns omskrivna fastighet på Lillstugevägen, den så kallade ”Lilltvåan” ska rivas. Detta beslutades vid budgetkommitténs möte i måndags.

– Det här är för att skapa bättre levnadsförhållanden för de som bor kvar där genom att få bort den här fastigheten, säger kommunalrådet Jens Fischer (OR).

Fastigheten har varit mycket omskriven under årens lopp. Här har inträffat ett mord och även mordbränder.

För ett par år sedan beslutades att den illa åtgångna fastigheten skulle renoveras och flera av de boende fick ny bostad.

Men nu har alltså beslut fattats att fastigheten ska rivas.

– Den här fastigheten har varit hårt härjad. Vi har ju haft mycket bränder och även sanitära olägenheter i fastigheten. Vilket man försökt att bekämpa under ganska många år, säger Jens Fischer.

1, 250 miljoner är avsatt till rivningen och 750 000 kronor är avsatt till omställning för de personer som bor kvar i fastigheten.

– Det finns ju bara ett fåtal boende där nu, så där får det ordnas en omställning för de som är kvar för att hitta andra typer av bostäder.

Fastigheten kommer att rivas under 2022.

Troligtvis kommer det inte att uppföras någon ny fastighet på platsen.

– Jag tror att det bara blir en grönyta, men man ska aldrig säga aldrig, säger Jens Fischer.

Läs också

Artikeltaggar

Bostad och byggenHagfors kommunJens Fischer

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.