Insändare: Ska lärarna ansvara för ditt barns uppfostran?

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten undrar om det är grundskolans ansvar att uppfostra barnen.
Foto: JESSICA GOW / TT
För några år sedan arbetade jag som lärare på en skola någonstans här i Värmland. När jag och min kollega enskilt träffade elever och föräldrar i årskurs sju på den första "presentationsträffen" så tappade jag och kollegan verkligen våra hakor.

En förälder, som också arbetade inom skolans värld, påpekade att det var grundskolans ansvar att uppfostra barnen, och i detta fall hans eget, så att eleverna, till exempel, inte hade mössa/keps och ytterkläder på sig i klassrum och vid matbord. Kollegan och jag blev båda lika förvånade av denna uppmaning. Bådas outsagda tankar var: Vem ansvarar egentligen för barnens uppfostran?

Luttrad eller...

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.