Toppkväll på Axevalla för Carl Johan Jepson

Publicerad:
Tre gånger fick Carl Johan Jepson segerdefilera på Axevalla. Foto: Mikael Solberger

Carl Johan Jepson fick segerdefilera tre gånger om när Axevalla arrangerade travtävlingar under tisdagskvällen.

Först ut var Orlando som spurtade till vinst i V5-avslutningen. Det är Gävletränaren Fredrik Wallin som är mannen bakom stoet som funnit en härlig höstform. Triumfen var hennes andra i följd, togs på 1.14,8/2 160 meter och gav 25 000 kronor i belöning.

Lika mycket fick Jepsons andra segergods Above Art som vinnare i lägsta klassen. Efter att inlett med en sjätte- och andraplats fick From Above-dottern som tränas av Josefine Ivehag nu till det så pass att segern kunde bärgas, om än på beskedliga 1.20,5/2 140 meter.

Jepsons triumfer kom faktiskt i de tre sista loppen för kvällen. Han stängde butiken med Mikael Fellbrandts Harry Dynamit som vann P 21-loppet efter en stark avslutning.

Ulf Stenströmer räknade hem karriärens 999:e tränarseger då Staro Playmate vann körsvensserien i lag med Emil Engvall. Redan under onsdagskvällen kan tusende tränarsegern bärgas då Stenströmer startar fyra hästar på Åby.

Artikeltaggar

AxevallaCarl Johan JepsonTravUlf Stenströmer

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare