Hoppa till huvudinnehållet

Skadegörelse på Ritz – man blev plötsligt aggressiv: ”Obehagligt”

Publicerad:
En man i 30-årsåldern frihetsberövades under måndagskvällen efter att ha klivit in på Ritz och slagit sönder inredning och utrustning.
En man i 30-årsåldern frihetsberövades under måndagskvällen efter att ha klivit in på Ritz och slagit sönder inredning och utrustning. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 30-årsåldern klev under måndagskvällen in på Ritz där det pågick höstlovsaktiviteter. Mannen blev plötsligt aggressiv och förstörde inredning och utrustning.

– Fruktansvärt tråkigt, säger kommunens kultur- och fritidschef Eriqa Lindsten.

Under måndagen anordnade den lokala spelföreningen Sparv ett LAN för höstlovslediga ungdomar på Ritz.

30-åring omhändertagen efter skadegörelse på kulturhus

Föreningen fick dock under måndagskvällen ett oönskat besök av en man i 30-årsåldern.

– De hade dörrvakt och besökarna skulle visa upp ett armband för dörrvakten, men med den här mannen var det lite svårt med kommunikationen och han gick in och satte sig i foajén. Dörrvakten trodde då att det var en förälder som skulle hämtat något barn, säger Eriqa Lindsten som är kultur- och fritidschef på Arvika kommun.

Men så var inte fallet. Efter en stund blev i stället mannen aggressiv och gick runt i lokalen och sparkade på både inredning och utrustning.

– Det blev lite ruffigt en stund. Föreningen ringde polisen som kom och omhändertog mannen. Några stolar och en del av föreningens utrustning skadades. Han var dock inte aggressiv mot folk, säger Eriqa Lindsten.

– Det var ingen rolig upplevelse för någon. Obehagligt.

Mannen omhändertogs av polisen enligt lob, lagen om omhändertagande av berusad person, och misstänks nu också för skadegörelse.

– Mycket tråkigt. Arrangemanget i övrigt var dock väldigt lyckat. Både föreningen och de som deltog var jättenöjda och det var bra ordning. Tur att ingen kom till skada, säger Lindsten.

Artikeltaggar

ArvikaBrott & blåljusEriqa LindstenRitz

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.