Nu rullar tågen mellan Värmland och Norge igen

Publicerad:
Foto: Jonas Klint

För första gången sedan före pandemin börjar nu Värmlandstrafiks tåg mellan Karlstad och Kongsvinger rulla igen under vardagarna.

– Det är glädjande och efterlängtade nyheter – framför allt för de som brukar pendla på den här sträckan, säger Patrick Haglund, Vy Tågs affärschef i ett pressmeddelande.

Att öppna upp trafiken över Norges gränser kommer att ske i två steg. Nu har det första steget inletts genom att tågtrafiken åter igen öppnats till Kongsvinger. Totalt kommer tre turer att gå på vardagarna.

Helgtrafiken till Oslo drar igång lördagen den 13 november.

Enligt Vy Tåg utökar de även sin trafik i december. Då kommer värmlänningar kunna åka från Karlstad till Narvik och Norrbottens fjällvärld, på en och samma biljett.

– Resorna med Nattåget Norrland över julhelgerna har en strykande åtgång. Mitt tips till värmlänningarna är att snabbt boka sina resor om de vill åka tryggt och klimatsmart till Norrland den här julen, säger Patrick Haglund i pressmeddelandet.

Artikeltaggar

KarlstadKongsvingerNarvikNyheterOsloVärmlandstrafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare