Delar av Orrholmen utan vatten på onsdag

Publicerad:
Boende på Orrholmen blir utan vatten under onsdagen på grund av lagningsarbete av en vattenläcka. Arkivbild. Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

En del av Orrholmen blir utan vatten under onsdagen. Detta på grund av en läcka som upptäckts av Karlstads kommun.

Under tisdagseftermiddagen hittade Karlstads kommun en vattenläcka på Tullholmsgatan på Orrholmen. Läckan ska inte ha påverkat något hushåll under tisdagen, men under lagningsarbetet på onsdagen kommer vattnet att stängas av.

Avstängningen påverkar boende på Tullhusgatan 12-28 (jämna nummer) och Näbbgatan 2, 4 och 6.

Kommunen påbörjar arbetet kl. 09 och förväntas vara klara under dagen. De boende på ovan nämnda adresser kommer kunna hämta vatten från en tank placerad i korsningen Näbbgatan/Tullhusgatan.

Karlstads kommun tipsar också de boende om att fylla behållare med vatten innan vattnet stängs av för att slippa hämta vatten i tanken.

När arbetet är klart och vattnet släpps på igen finns det en risk att vattnet är missfärgat. Detta beror på att vattnet bytt riktning och brutit loss partiklar. Det är inte farligt att dricka vattnet enligt kommunen. För att bli av med missfärgningen är det bara att spola vatten tills det försvinner.

Artikeltaggar

Karlstads kommunOrrholmenSamhälleVattenläckor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare