Bubbel från Byrån: Finland – ett Sverige för vuxna

Signerat
PUBLICERAD:
Till och med De Gröna i Finland anser att kärnkraft bör räknas som hållbart, skriver Byrån.
Foto: Robert Henriksson / SvD / TT
Byrån hoppas att de svenska systerpartierna kan låta sig inspireras av vårt pragmatiska broderfolk i öster. Finlands sak är vår.

Inför EU:s toppmöte om hållbara investeringar gick tio medlemsstater ihop för att kräva att kärnkraft skulle klassas som ett hållbart energislag. Bland dessa fanns Finland, som är i full färd att bygga ut sin egen kärnkraftsproduktion. Detta trots att landet för tillfället regeras av Socialdemokraterna, Centern, Vänstern, De Gröna och Svenska folkpartiet.

Till och med De Gröna i Finland anser att kärnkraft bör räknas som hållbart. Byrån hoppas att de svenska systerpartierna kan låta sig inspireras av vårt pragmatiska broderfolk i öster. Finlands sak är vår.

Facklig omställning

LO-förbundens partibidrag till det Socialdemokratiska partiet har minskat med 80 procent sedan år 2010. Kommunals valledare Katarina Berggren förklarar att deras beslut att sluta betala är del av en förändringsresa mot att bli en mer modern fackförening.

Byrån gläds över att så många fackföreningar är villiga att anpassa sig till en mer dynamisk politisk verklighet. Om inte arbetarrörelsen ska hänga kvar i stelbenta strukturer lär en mer omfattande omskolning bli nödvändig i framtiden.

MVG

Västra Götaland brukar vara ett ganska stökigt förbund men nu är allt förlåtet. Så sade Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer när han äntrade scenen sista dagen på Moderaterna arbetsstämma. Skälet att han förlåtit Västra Götaland var att han fått ett wienerbröd i flykten.

Att Västra Götaland är ett stökigt förbund inom Moderaterna är dock inte på skoj. Som Gunnar Strömmer själv lär ha sagt: första regeln i kommunikation är att det finns inga skämt.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.