Hoppa till huvudinnehållet

Maja, 17, fick en ursäkt av Filipstads kommun efter mobbningen

Publicerad:
Maja Eriksson har blivit mobbad under stora delar av sin tid i grundskolan.Nu har hon fått en ursäkt från Filipstads kommun. Arkivbild.
Maja Eriksson har blivit mobbad under stora delar av sin tid i grundskolan.Nu har hon fått en ursäkt från Filipstads kommun. Arkivbild. Foto: Sanna Aronsson Sandberg

Maja Eriksson, 17, blev under större delen av grundskoletiden mobbad. Efter att ha pratat ut om detta i media har hon fått ett enormt stöd.

Nu har även Filipstads kommun bett henne personligen om ursäkt.

Kommunalrådet Åsa Hååkman Eriksson (S) besökte Maja Eriksson och hennes mamma Camilla i Lesjöfors för att ge kommunens ursäkt, vilket SVT var först med att rapportera.

Tidigare har de bland annat träffats när det genomfördes en mc-kortege för att visa Maja stöd.

Starka känslor och tydligt budskap: ”Mobbning är aldrig okej!”

– Jag kommer aldrig acceptera mobbning, det är det värsta jag vet. Jag var själv utsatt som yngre, säger Åsa Hååkman Eriksson (S) till SVT Värmland.

Efter artiklarna om Majas tid i skolan har familjen fått mycket stöd – men även rykten har spridits och några har försökt att förminska hennes historia.

– Det största stödet vi fått kommer utifrån, inte från folk i byn. Vuxna personer som kommit fram och frågat hur det går med Maja kan räknas på en hand, sa mamma Camilla tidigare.

Angående kommunens ursäkt kommenterade Maja följande till SVT:

– Det känns ju bra att de bryr sig och att de visar att det här är fel.

Artikeltaggar

Åsa Hååkman ErikssonFilipstads kommunLesjöforsNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.