Efter höga trycket på bokning: regionen erbjuder drop in-vaccination

Publicerad:
Vissa värmlänningar erbjuds drop in-vaccination under veckan. Foto: Johan Nilsson/TT

Den här veckan kan fler värmlänningar vaccinera sig på drop-in.

Detta efter att det varit högt tryck på tidsbokningen för äldre som ska ha sin tredje dos.

Det har varit svårt att komma fram via telefon för att boka tid för vaccination de senaste dagarna.

Som plåster på såren erbjuder regionen drop in med vaccin både mot covid-19 och säsongsinfluensa för vissa grupper den här veckan.

– Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt att få vaccin, säger Anders Nordmark, vaccinsamordnare på Region Värmland, i ett pressmeddelande.

Möjligheten till drop in gäller dem som är 80 år eller äldre, som har hemtjänst eller hemsjukvård och inte har en bokad tid. De som redan bokat ska utnyttja den tiden.

”Alla som vill”

Det ska gå minst sex månader mellan andra och tredje dosen vaccin mot covid-19. Däremot går det bra att få vaccin både mot säsongsinfluensa och covid-19 samtidigt.

Drop in-vaccination erbjuds på flera platser i länet. Platser och öppettider finns här.

Fler grupper kommer att erbjudas vaccin mot säsongsinfluensa och en tredje dos mot covid-19. Enligt regionens pressmeddelande kommer en tidsplan för det inom kort.

– Alla som vill kommer att få vaccination mot säsongsinfluensa och en tredje dos vaccin mot covid-19, säger Anders Nordmark.

Artikeltaggar

ÄldreAnders NordmarkCoronavirusetInfluensaRegion VärmlandVaccinationVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare