Hoppa till huvudinnehållet

Artikelserien ”Saker vi inte pratar om” blir podd: ”Fantastiskt kul”

Publicerad:
Nu blir FT:s artikelserie, Saker vi inte pratar om, podd. Emely Wallo Bergare och Sanna Aronsson Sandberg står bakom serien.
Nu blir FT:s artikelserie, Saker vi inte pratar om, podd. Emely Wallo Bergare och Sanna Aronsson Sandberg står bakom serien. Foto: Samuel Andrésen

FT:s artikelserie ”Saker vi inte pratar om” blir nu podd. Bakom serien står Emely Wallo Bergare och Sanna Aronsson Sandberg som nu vill bjuda in lyssnarna till en värld av tabubelagda ämnen och starka livsöden.

– Det känns fantastiskt kul, men också pirrigt och nervöst, säger Emely.

Artikelserien, som drog i gång i juni i år, tar upp saker vi annars kanske inte pratar öppet om. Det har handlat om olika typer av ämnen, bland annat har läsarna fått lära känna Maja Eriksson som blev mobbad under sin grundskoletid.

Serien har även tagit upp hur det är att förlora ett barn samt hur vardagen kan se ut i en funkisfamilj.

– Artiklarna vi skrivit kommer nu bli poddavsnitt. Lyssnarna kommer få ta del av ljudinspelningar från när vi varit och intervjuat dessa personer. Jag och Emely kommer även att föra en dialog med varandra och reflektera över de olika historierna, berättar Sanna.

”Saker vi inte pratar om” kommer snart som podd.
”Saker vi inte pratar om” kommer snart som podd. Foto: Samuel Andrésen
Jozefine förlorade sin son: ”Det var det sista skriket jag fick höra från honom”Fanny, 25, mamma åt autistiske Elwis: ”Jag märkte efter ett halvår att allt inte var som det skulle”Maja, 17, blev utfryst under hela högstadiet: ”Vill inget hellre än att ha ett normalt tonårsliv”

Det första avsnittet spelades in i NWT-huset under förra torsdagen och håller nu i skrivandets stund på att klippas färdigt.

– Det var en speciell upplevelse att få spela in en podcast för första gången. Det kommer säkert märkas att vi var lite nervösa, men det kommer bli lättare och lättare för varje gång vi spelar in, säger Emely och skrattar.

Första avsnittet handlar om Majas resa, tätt följt av Jozefines gripande historia om hur det var att förlora sin son Niilo.

– Tanken är att det ska bli tio avsnitt till att börja med. Vi har flera intervjuer på gång som inom en snar framtid också ska spelas in och bli podd, säger Sanna.

Podden kommer att finnas där poddar finns samt på filipstadstidning.se och nwt.se.

Artikeltaggar

FilipstadHälleforsLesjöforsMolkomNöje/KulturNordmarkshyttanNyheterPodcastSaker vi inte pratar omStorfors

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.