Hoppa till huvudinnehållet

Widerström frias av disciplinnämnden

Publicerad:
Goda nyheter för Färjestads Pontus Widerström.
Goda nyheter för Färjestads Pontus Widerström. Foto: FREDRIK KARLSSON

Färjestadsspelaren Pontus Widerström anmäldes av SHL:s situationsrum till disciplinnämnden efter en omdiskuterad tackling mot Frölundas Simon Edvinsson.

Nu kom nämndens beslut: Widerström frias.

Tränarna i ordkrig efter omdiskuterade matchstraffet: ”Skärp dig”FBK-spelaren anmäls till disciplinnämnden

Det var efter en omdiskuterad tackling i början av den tredje perioden i gårdagens möte mellan Färjestad och Frölunda som SHL: situationsrum anmälde FBK-forwarden.

”När det återstår 15.51 av tredje perioden skjuts pucken ner i Frölundas försvarszon. Frölundas Simon Edvinsson spelar på pucken. Färjestads Pontus Widerström kommer med hög fart, klubban i båda händerna och väljer att tackla istället för att spela mot pucken. Tacklingen delas ut på en spelare som är i försvarslös position. Widerströms högra axel tar upp mot huvudet på Edvinsson som lämnar matchen skadad. Alternativ bestraffning är Illegal check to the head.”, skrev man i anmälan.

Strax före lunch på söndagsförmiddagen kom disciplinnämnden med sin dom i ärendet:

”Färjestadsspelaren Pontus Widerström frias från förseelsen Charging i gårdagens match mellan Färjestad och Frölunda av svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.”

Det här betyder alltså att Widerström inte riskerar någon ytterligare avstängning.

Hanteringen av ärendet har skett enligt de rutiner som gäller disciplinärenden säsongen 2021/2022.

Artikeltaggar

Färjestad BKPontus WiderströmSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.