Hoppa till huvudinnehållet

FBK-spelaren anmäls till disciplinnämnden

Publicerad:
Färjestads Pontus Widerström fick lämna isen efter att han fått matchstraff under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Frölunda igår. Foto: FREDRIK KARLSSON

En bit in i den tredje perioden i gårdagens möte mellan Färjestad och Frölunda delade Färjestads Pontus Widerström ut en tackling som renderade i matchstraff.

Han är nu anmäld till disciplinnämnden efter förseelsen.

Tränarna i ordkrig efter omdiskuterade matchstraffet: ”Skärp dig”

Situationsrummet har granskat samtliga matcher som spelades i gårdagens SHL-omgång. Efter detta har nu Färjestads Pontus Widerström anmälts till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

Motiveringen i anmälan lyder:

”När det återstår 15.51 av tredje perioden skjuts pucken ner i Frölundas försvarszon. Frölundas Simon Edvinsson spelar på pucken. Färjestads Pontus Widerström kommer med hög fart, klubban i båda händerna och väljer att tackla istället för att spela mot pucken. Tacklingen delas ut på en spelare som är i försvarslös position. Widerströms högra axel tar upp mot huvudet på Edvinsson som lämnar matchen skadad. Alternativ bestraffning är Illegal check to the head.”

Senare under söndagen kommer en dom i ärendet.

Artikeltaggar

Färjestad BKKarlstadPontus WiderströmSHLSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.