Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors saknade mittbackskugge på träning

Publicerad:
Sebastian Ohlsson missade söndagens träning.
Sebastian Ohlsson missade söndagens träning. Foto: Erik Simander / TT

Degerfors IF:s viktige mittback Sebastian Ohlsson saknades på söndagens träning.

– Han kände sig lite hängig men vi hoppas att han är frisk i morgon, säger tränaren Andreas Holmberg.

Ny match väntar Degerfors IF på måndagskvällen när IFK Göteborg gästar Stora Valla.

– Efter matchen mot Elfsborg har det handlat om att samla energi när det är så tajt mellan matcherna. Det här är det första taktiska vi gör. Annars har vi jobbat med att få tillbaka energin. Den kommer vi att behöva då det handlar om att springa som bara den i morgon, säger Holmberg.

IFK Göteborg har tre raka segrar. När lagen möttes på Gamla Ullevi var det Degerfors som fick med sig alla tre poäng efter vinst med 3–2.

– De spelar 4–4–2 nu så det är någonting annat från när vi mötte dem senast. Det är ett lag med mycket energi och självförtroende. De försvarar sig på ett bra sätt där de släpper till väldigt få målchanser. Vi måste se upp med deras omställningar och fasta situationer.

Vad måste fungera hos er för att det ska bli tre poäng?

– Allt. Helheten. Vi behöver sätta anfallsspelet men det är också viktigt vad som händer när bollen ändrar ägare. När vi vinner eller förlorar boll. Omställningsspelet kommer att vara otroligt viktigt åt båda hållen.

Hur stort orosmoment är Stora Valla?

– Vi kommer att spela där. Det är jag övertygad om. De jobbar som bara den med planen och jag ser inte att matchen ska bli flyttad. Vi är inställda på att matchen spelas på Stora Valla.

Truppen: Alfie Whiteman, Jeff Gal, Gustav Granath, Jonathan Tamimi, Sean Sabetkar, Oliver Ekroth, Sebastian Ohlsson, Johan Bertilsson, Christos Gravius, Erik Lindell, Villiam Dahlström, Victor Edvardsen, Anton Kralj, Axel Lindahl, Abdelrahman Saidi, Adam Carlén, Justin Salmon och Nikola Djurdjic.

Dessa spelare är utanför truppen: Ferhad Ayaz, Jakob Andersson, Sargon Abraham, Christoffer Wiktorsson, Adhavan Rajamohan och Nicklas Maripuu.

Artikeltaggar

Andreas HolmbergDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollSebastian Ohlsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.