Hoppa till huvudinnehållet

Bekräftat: Stora Valla godkänd för spel

Publicerad:
Degerfors kommun upphandlar ny naturgräsplan på Stora Valla arena A-planen
Degerfors kommun upphandlar ny naturgräsplan på Stora Valla arena A-planen Foto: Anna-Stina Tallmyren

Degerfors IF:s match mot IFK Göteborg kommer att spelas på Stora Valla.

– Det känns jätteskönt, säger klubbchefen Suzanne Hällström.

Här berättar hon mer om hur eftermiddagen har varit:

– Vi har haft dieselvärmare på sedan lördagseftermiddagen fram tills 14-tiden i dag. Planen ser betydligt bättre ut. Vaktmästarna och pensionärspoolen har haft på sand och vältrat mattan vilket har gjort mycket. Vi har varit i kontakt med Stefan Cårebo (planinspektör) via telefon och berättat vad vi har gjort och hur det ser ut. Han godkände det, säger Hällström.

Och fortsätter:

– Efter det ville vi att en mer neutral person skulle titta på planen så vi tog ner domarvärden Andreas Persson som tyckte att det såg okej ut. Han ringde sedan till morgondagens domare och berättade om läget.

”Fantastiskt glada”

Klubben har nu, med hjälp av vaktmästarna och pensionärspoolen, satt upp ett nytt tält över det berörda området.

– Det ska blåsa värme tills i morgon. Vi är fantastiskt glada över att det har blivit så pass bra. Vi har varit 25–30 personer som delvis jobbat och delvis kliat oss i huvudet. Vaktmästarna och pensionärerna har gjort ett jättejobb. Vi har alltså folk som åker ner i natt för att fylla på diesel i värmarna. Det är otroligt.

– Det är många som har skickat till mig i dag och frågat om hur läget är så det är jätteskönt att vi nu, äntligen, kan gå ut med att planen är godkänd. Nu klarar vi matchen mot Göteborg och vi har även lite diskussioner om hur vi ska fixa matcherna mot Hammarby och Norrköping senare i november.

Degerfors saknade mittbackskugge på träningHällström positiv till spel på Stora Valla: "Ska lösa det här"

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollIFK GöteborgSuzanne Hällström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.