Hoppa till huvudinnehållet

Unik chans vid Fryken – egen udde till salu

Publicerad:
Ett unikt läge vid Fryken är till salu, just nu.
Ett unikt läge vid Fryken är till salu, just nu. Foto: Husfoto

Nu har du den unika chansen att bli ägaren till en udde, då just en sådan är till salu i centrala centrala Lysvik.

– Det är verkligen en jättefin tomt. Ett kanonläge, konstaterar Victoria Håkansson, mäklare vid Svensk fastighetsförmedling i Sunne.

Det är en rejäl yta. Närmare bestämt 2,5 hektar och i stort sett hela udden ingår, plus en lång strandlinje som sträcker sig förbi husen, nästan hela vägen in mot viken. Exakt hur lång den är vet inte Victoria Håkansson.

– Men den är flera hundra meter. Det är ett jättebra läge. Det är väldigt vackert, konstaterar hon.

Därmed har intresset också varit stort, både från svenska och utländska spekulanter och Victoria Håkansson berättar att många är intresserade av möjligheten att bygga hus där.

Med tanke på läget, kan man tycka att utgångspriset på 600 000 kronor är relativt lågt. En orsak är att området i detaljplan är utmärkt som parkmark. Även om detta kan göras om i samråd med kommunen, är det oklart om man får bygga hus. Dessutom gäller strandskyddet, även om det sedan tidigare står en byggnad på området. Och, inte minst, har det stått ett sågverk på området.

– Kommunen tror att det är därifrån som de pcb-halter man hittat kommer. Men man är inte säker. Så hade det varit enkelt att bygga här, hade utgångspriset varit ett helt annat. Och då hade tomten säkert redan varit såld.

Hur ofta säljer du den här typen av objekt?

– Jag sålde en tomt i Bössviken som också hade ett väldigt vackert läge. Men i övrigt är det väldigt sällan som de här unika lägena kommer.

Victoria Håkansson, mäklare vid Svensk Fastighetsförmedling i Sunne.
Victoria Håkansson, mäklare vid Svensk Fastighetsförmedling i Sunne. Foto: Carolina Mattsson

Några bud har också kommit in. Men ännu är budgivningen inte klar.

– Den här typen av försäljningar tar lite tid, då det är komplicerat med alla regler kring parkmark och miljögifter. Alla spekulanter har en undersökningsplikt för att se vilka möjligheter som finns.

Hur reagerar spekulanterna när de hör att det stått ett sågverk på området?

– De räds inte, utan många ser det som en långsiktig investering. Även om man kanske inte kan bygga där idag, tänker många att det är en chans för framtiden. Det finns många idéer kring vad man kan göra här, antingen att bygga eget hus eller stycka av och göra flera tomter. Vad det blir i slutänden kan jag inte ens spekulera kring, säger Victoria Håkansson.

Artikeltaggar

Bostad och byggenLysvikNyheterSunneSvensk fastighetsförmedlingVictoria Håkansson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.