Hoppa till huvudinnehållet

Travsällskap får mångmiljonstöd: ”Trodde inte att vi skulle få så mycket pengar”

Publicerad:
Nordmarkens Travsällskap och Årjängstravets travskola får drygt 4 miljoner kronor av Allmänna arvsfonden. Foto: Kristina Green

Nu kan man gå från att ”bara” vara en sportverksamhet till att även vara en samhällsnyttig funktion.

Det menar Birger Pettersson Wiik, ordförande i Nordmarkens Travsällskap, efter att flera miljoner kronor trillat in på kontot.

Pengarna kommer från Allmänna arvsfonden och det handlar om totalt drygt 4 miljoner kronor.

– Det kändes kul att få de pengarna. Det vågade vi inte tro att vi skulle få, säger Birger Pettersson Wiik.

Planerna är nu att starta en verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Detta genom att bygga ett tillgänglighetsanpassat utbildningsstall, som ska innehålla teorirum, omklädningsrum, dusch och RWC.

Sedan ska man anordna aktiviteter för personer med funktionsnedsättning, i form av bland annat körning med travhästar och läger.

Birger Pettersson Wiik är ordförande i Nordmarkens Travsällskap och gläds över de pengar man nu fått ta del av.
Birger Pettersson Wiik är ordförande i Nordmarkens Travsällskap och gläds över de pengar man nu fått ta del av. Foto: Privat

Finns den här gruppen hos er i dag eller kan ni nu ta in även personer med funktionsnedsättning?

– Vi har viss aktivitet kopplat till det, men stallarna vi har i dag är undermåliga, trånga och små, för det egentligen. Det finns inga lektionssalar och det är svårt att komma in med rullstol. Så det här är en fantastisk möjlighet att bredda verksamheten.

Birger Pettersson Wiik menar att man nu kan gå från att bara vara travsport till att även bli en samhällsnyttig funktion.

Han påpekar samtidigt att stödet också innebär en utökning av den befintliga verksamheten på travskolan.

– Den har över 100 elever i dag och de kommer också vara i de nya lokalerna.

Mer pengar?

Nordmarkens Travsällskap och Årjängstravet har nu tre år på sig att få allt klart. Samtidigt ser man också en möjlighet att söka ytterligare pengar när ”grundplåten” är i hamn.

– Ja, vi ska vända oss till Svensk travsport och Årjängs kommunen för att se om vi kan göra något riktigt kul, för budgeten är större än 4 miljoner.

På onsdag kommer styrelsen har en träff för att lägga upp en plan för hur man ska gå vidare.

Artikeltaggar

Årjängs kommunÅrjängs travbanaÅrjängstravetBirger Pettersson WiikNordmarkens TravsällskapTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.