Hoppa till huvudinnehållet

Tränarna i ordkrig efter omdiskuterade matchstraffet: ”Skärp dig”

Publicerad:
Roger Rönnberg och Johan Pennerborn var långt ifrån överens om situationen där Pontus Widerström fick matchstraff.
Roger Rönnberg och Johan Pennerborn var långt ifrån överens om situationen där Pontus Widerström fick matchstraff. Foto: FREDRIK KARLSSON

Matchstraffet rörde upp känslorna på isen. NWT:s fråga till tränarna på den efterföljande presskonferensen rörde upp lika mycket känslor utanför densamma.

– Skärp dig nu, säger Roger Rönnberg till Johan Pennerborn efter en het diskussion.

Matchstraff efter jättesmällen – då avgjorde FrölundaFBK-spelaren anmäls till disciplinnämnden

Matchstraffet på Pontus Widerström blev matchavgörande då Frölunda passade på att göra 3-1 under powerplay-spelet som följde.

När NWT bad de båda tränarna att utveckla sin syn på matchstraffet följde en lång och het diskussion.

– Det är ju ett matchstraff eftersom reglerna ser ut som de gör idag med kontakt mot huvudet. Däremot så är det igen en ung spelare i Simon Edvinsson som inte hinner skydda sig i situationen utan sträcker sig och exponerar huvudet. Vi tränare har ett stort ansvar att utbilda de yngre spelarna, kunna ta emot smällar och alltid förvänta sig att bli tacklad, säger Roger Rönnberg.

– Så här är det. Han (Pontus Widerström) utför en tackling ”nord syd” med klubban i isen och det är inte mot huvudet. Det är inget matchstraff och det avgör matchen, säger Johan Pennerborn.

Roger Rönnberg kontrar:

– Vänta nu, du är väl hockeytränare och inte domare? Domarna har kollat situationen i efterhand och konstaterat att det är matchstraff. Du får tycka vad du vill om reglerna.

Dialogen fortsätter fram och tillbaka utan att någon av tränarna viker sig.

Johan Pennerborn fortsatte argumentera för att matchstraffet var feldömt och till slut utbrister Roger Rönnberg:

– Ska domarna åka förbi dig i båset och fråga vad du tycker? Skärp dig!

Konversationen i sin helhet hittas här:

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJohan PennerbornRoger Rönnberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.