Hoppa till huvudinnehållet

Matchstraff efter jättesmällen – då avgjorde Frölunda

Publicerad:
Reporter Amos Friedman
Amos Friedman
amos.friedman@nwt.se
Reporter Markus Strömberg
Markus Strömberg
markus.stromberg@nwt.se
Pontus Widerström tvingades lämna kvällens match efter en situation i den tredje perioden.
Pontus Widerström tvingades lämna kvällens match efter en situation i den tredje perioden. Foto: FREDRIK KARLSSON

Mitt under Färjestads kvitteringsjakt i den tredje perioden delade Pontus Widerström ut en rejäl smäll på Frölundas Simon Edvinsson. FBK-forwarden fick matchstraff och Frölunda vann till slut mötet med 4–1 efter ett sista mål i tom kasse.

– Generellt sett en bra prestation men vi behöver vara effektivare, säger Johan Pennerborn efter matchen.

Färjestad hade det mesta i den första perioden – bortsett från det viktigaste i form av mål.

Frölunda stod nämligen för båda fullträffarna. Gästerna hade bra utdelning och nätade på sina två första avslut i matchen.

– Där behöver man kanske värdera bättre vem som ska sticka iväg och så. Men samtidigt var vår plan att stoppa Frölunda och hindra dem från att spela deras hockey, säger Johan Pennerborn.

Per Åslund reducerade sedan drygt sex minuter in i mittenperioden efter att Gustav Rydahl hittat honom i boxplay. Några fler mål blev det inte i andra och Färjestad gick ut på jakt i slutperioden.

– Det är starkt av killarna att vända på det och reducera matchen. Men det är synd att vi inte kan vara mer effektiva, vi skapade många målchanser men de satt inte.

Widerström fick matchstraff

Två inledande chanser i powerplay slarvades bort innan kvällens mest omdiskuterade situation utspelade sig.

Pontus Widerström delade ut en rejäl smäll mot Frölundas Simon Edvinsson. Backen fick ledas ut på skakiga ben och Widerström fick matchstraff.

– Jag tycker inte att det är ett matchstraff på Widerström. Jag har sett det i lugn och ro i efterhand. Men domarna fattar ju sina beslut och vi får förlita oss på det. Det blir uppförsbacke för oss efter det. Femman där blir förödande och matchen avgörs i special teams, säger Pennerborn och tillägger:

– Men jag ska inte skylla förlusten på det, vi behöver göra ett bättre jobb.

Frölunda utnyttjade sina fem minuter i numerärt överläge och stänkte dit 3-1 efter att även Jacob de la Rose visats ut och FBK spelat med tre man.

”Behöver vara mer effektiva”

Med tre minuter kvar att spela plockade FBK ut Dominik Furch för att få tryck på Frölunda.

Draget misslyckades dock och Elmer Söderblom kunde placera in 4-1 för Frölunda.

– Generellt sett är det en bra prestation men vi behöver vara mer effektiva. Sen har det dragit runt en jäkla massa skit i gruppen. Några har varit hängiga och det har varit förkylningar och lite hosta.

Mot Luleå blev det ett mål och ett mål idag också. Hur ska ni börja producera fler mål efter den här veckan?

– Jag håller med dig om att vi är alldeles för ineffektiva. Men vi skapar lägen och så länge vi skapar är det bra. Vi har ökat vår produktion i fem mot fem-spelet betydligt jämfört med tidigare år. Men just ikväll och där vi är nu så behöver vi vara effektivare.

Hur ska ni ladda om inför tisdagens match?

– Det är bara att ta hand om våra kroppar och få undan lite skit som florerar i gruppen. Så är det bara att ställa om från och med måndag och åka till Stockholm och fortsätta spela bra hockey och göra fler mål.

Är det skönt att börja nästa vecka med att möta ett formsvagt Djurgården?

– Varje match är sin egna match och gruppen vet vad som gäller. Det är samma hårda arbete oavsett motstånd.

Här kan du följa matchen i vår liverapportering

Artikeltaggar

Frölunda HCFärjestad BK HerrIshockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.