Hoppa till huvudinnehållet

Hällström positiv till spel på Stora Valla: "Ska lösa det här"

Publicerad:
Suzanne Hällström hoppas och tror att Stora Valla är spelklar till måndag.
Suzanne Hällström hoppas och tror att Stora Valla är spelklar till måndag. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Under lördagen genomförde Svenska fotbollförbundet en planinspektion av Stora Valla.

– Det är en del av planen som är riktigt dålig, underkänd egentligen, som vi måste jobba stenhårt med inför måndag, säger klubbchefen Suzanne Hällström.

Det handlar om området nere vid hörnflaggan. "Vid Leif Olssons loger" som Suzanne Hällström beskriver det.

– Vi har fått förslag på åtgärder som ska utföras omgående. Vi ska sätta upp ett tält över området och blåsa in varmluft så att det torkar upp. Lyckas vi med det så är det inga problem med match på måndag. Just nu jagar vi dieselvärmefläktar för brinnande livet och vi har redan fått tag på några, berättar Hällström.

Hon fortsätter:

– Vi har oerhört många som ställer upp och hjälper oss när vi är i knipa. Det vet vi. Kommunen och pensionärspoolen kommer att få jobba hårt. Och jag tror att vi löser det här.

Kontakten med fotbollförbundet angående planen kommer nu att hållas via telefon.

– De gör ingen ny koll. Vi ska jämföra området med gräset intill. Det ska kännas ungefär likadant. Vi kommer att ha en ny kontakt under söndagskvällen.

Behrn eller Studenternas

IFK Göteborg planerar att resa till Degerfors redan under söndagen.

– Vi ska ta kontakt med dem och se vilken tid de tänkt åka. Om det skulle bli så att vi tvingas flytta matchen måste de få besked så snart som möjligt. Det handlar i sådana fall om spel på Studenternas i Uppsala på måndag eller Behrn Arena tisdag.

Degerfors hade blygsamma 1 894 åskådare mot Elfsborg i torsdags. Nu är intresset betydligt större.

– Det ser rätt bra ut. Vi har sålt mer än till Elfsborg och ungefär 300 till bortasektionen.

Vad säger du om publiksiffran mot Elfsborg?

– Det är klart att det var en besvikelse. Sedan får man ha i åtanke att vi gjorde någonting unikt på måndagen i Örebro. Vi har en publik som åker ganska långa vägar för att gå på match och det är klart att två vardagsmatcher samma vecka kan bli tufft. Jag tror också att många har laddat för matchen mot IFK Göteborg.

Carlén och Dahlström gästar – om dramatiken för bådas lag

Artikeltaggar

Degerfors IFFotbollSuzanne HällströmSvenska Fotbollförbundet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.