Hoppa till huvudinnehållet

Eraja Jaam skrällde – för tredje gången i år

Publicerad:
Eraja Jaam med Tim Nagel vann före stallkamraten Categorical.
Eraja Jaam med Tim Nagel vann före stallkamraten Categorical. Foto: Lennart Kihlman

Jonas Moberg-tränade Eraja Jaam har vunnit tre lopp i år och han har gjort det till höga odds varje gång.

Under lördagskvällen tog han hem V65-5 på Färjestad på ett mycket rejält sätt till oddset 26,64.

När Eraja Jaam vann i Årjäng i juli gjorde han det till oddset 87,56 och vid vinsten på samma bana i början av september var vinnaroddset 26,29.

Den här oktoberkvällen var det dags för årets tredje skrällseger och han fick ingenting gratis i loppet. Från sitt femtespår i volten hamnade Eraja Jaam och Tim Nagel utvändigt om ledande Choco Garline men det spelade ingen roll. In i den sista kurvan kopplade Eraja Jaam segergreppet och det blev en stalldubbel då Jonas Moberg med Categorical spurtade in till andraplatsen.

Stall Moberg hade en fin kväll då det även blev vinst med treårige Ivanhoe Jaam i det andra loppet. Precis som Eraja Jaam hade han ett femtespår i volten och Ivanhoe Jaam öppnade så bra att han tog ledningen. Han löste sedan sin tävlingsdebut på bästa sätt genom att vinna före fint avslutande Omega Lama.

– Det här är en jättefin häst. Han har bra teknik och fysiken finns där också så jag gillar den här hästen. Han har de rätta förutsättningarna för att bli bra, sa Moberg.

Utklassade de äldre

En annan treåring som imponerade var Alm Kevin som hade lekstuga V65-2 tillsammans med Dagfinn Aarum. Från ett tillägg körde Aarum till spets efter ett drygt halvvarv och efter ett ryck i den sista kurvan var Alm Kevin ohotad upploppet ner. Han vann på 30,5 över medeldistans och det var med gott om sparade krafter.

– Vi vann lätt och hästen var fantastiskt fin att köra. Man ska inte glömma att han mötte äldre hästar för första gången och gjorde det så bra att det var en fröjd att få köra honom. Alm Kevin har fin inställning och en bra aktion, berömde Aarum.

V65-spelet inleddes med ett lopp ingående i Värmlands Folkblads Amerikaresa och det blev en liten skräll när Iina Aho vann med Tresexton. Efter ett invändigt lopp kom de ut ett spår på den sista långsidan när Thebigbangtheory galopperade. Helt fritt blev det sedan en bit in på upploppet och Tresexton avgjorde utan problem.

Petter Karlsson satt bakom vinnaren i den tredje avdelningen. Från ett fjärdespår i volten öppnade Käbb's Valente snabbt nog för att svara ut favoriten och vår spik Harry Jaam. När sedan Jonas Mobergs häst galopperade in i den sista kurvan kunde Käbb's Valente ta en säker seger.

Tempogynnad

I V65-avslutningen fick Enjoy's Topgun lägga mycket kraft för att komma till spets efter 600 meter. Det första varvet öppnades på 12,7 och det gynnade Kjell Magnusson-tränade Whitelighttrotter som efter ett lopp i fjärde par utvändigt kunde spurta till seger med Carl-Erik Lindblom.

I det inledande loppet för kvällen blev det hemmaseger genom Kiss me Lucky som är uppfödd, ägd och tränad av Anna Björlin. Jan Silvén körde till ledningen från springspåret och från den positionen vann Kiss me Lucky efter en hård duell mot Laredo Boko.

Artikeltaggar

Anna BjörlinCarl-Erik LindblomFärjestadstravetJan SilvénJonas MobergPetter KarlssonTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.