Hoppa till huvudinnehållet

BIK 13 sekunder från seger – föll efter sudden i rivalmötet

Publicerad:
Aleksi Rekonen gjorde 1+2 när BIK föll mot Västerås.
Aleksi Rekonen gjorde 1+2 när BIK föll mot Västerås. Foto: Idrottsfoto.com

BIK Karlskoga förlorade lördagens rivalmöte med Västerås.

Gästerna vann med 4–3 efter sudden.

BIK Karlskoga, som förlorade mot Mora med 2–5 under fredagskvällen, fick en drömstart i prestigemötet med Västerås.

Redan efter 1.07 låg pucken i nät bakom bortamålvakten Johan Gustafsson.

Det var ett finskt samarbete som låg bakom målet. Janne Tavi hittade en helt ren Aleksi Rekonen vid den bortre stolpen som enkelt kunde göra 1–0.

Efter 9.53 kvitterade Västerås i powerplay. Lucas Zetterberg hittade Alex Laovie framför mål som, relativt ostört, kunde styra in pucken mellan benen på BIK-målvakten Lars Volden.

BIK, som fick flera utvisningar med sig i den första perioden, gjorde 2–1 i powerplay efter 19.22. Aleksi Rekonen och Wilhelm Westlund serverade Henrik Björklund vid tekningscirkeln som bombade in ledningsmålet i Gustafssons vänstra kryss.

Skotten i den första perioden slutade 18–9 till BIK.

Händelsefattig period

I den andra perioden uteblev de där riktigt heta målchanserna. BIK:s bästa läge hade ”Börka” efter lite drygt tio minuter. Avslutet gick tätt utanför.

När den andra periodens första utvisning drabbade BIK skulle gästerna kvittera.

Målet påminde väldigt mycket om ”Björkas” fullträff. Denna gång var det Lucas Zetterberg som pangade in 2–2. Klockan stod då på 16.18.

Skotten i den andra perioden slutade 10–7 till BIK.

Volden räddade straff

BIK fick en drömstart på den tredje perioden. Via ett mönsteranfall hittade Aleksi Rekonen och William Pethrus fram till Janne Tavi som kunde sätta pucken i öppen bur.

Hans första mål i BIK-tröjan.

I ett nytt powerplay för Västerås var gästerna väldigt nära att kvittera men Volden kunde, med både tur- och skicklighet, stå emot.

Med lite mindre än fyra minuter kvar att spela tilldömdes gästerna ett straffslag. Volden räddade Mikael Frycklunds avslut.

Västerås tog ut målvakten och pressade på för en kvittering och med 13 sekunder kvar att spela kom 3–3-målet genom William Wikman.

I förlängningen avgjorde Västerås efter 56 sekunder genom Filip Karlsson.

Nästa match spelas inte förrän 10 november mot Kristianstad på bortaplan.

Artikeltaggar

Aleksi RekonenBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHenrik BjörklundIshockeyJanne Tavi

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.