Hoppa till huvudinnehållet

Dags att döma våra politiker i valet

Publicerad:
Anmärkningsvärt är att politikerna inte tycks ha någon plan för hela Skutberget, skriver Jörgen Lenz.
Anmärkningsvärt är att politikerna inte tycks ha någon plan för hela Skutberget, skriver Jörgen Lenz. Foto: Fredrik Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det känns inte som om de är att lita på när det gäller utvecklingen av Skutberget, skriver Jörgen Lenz.

Om knappt ett år är det val igen. Då hoppas jag att kommunens politiker får sin dom: Att de blir bortvalda. Flera av dem har på olika sätt uttryckt att nu när de är valda så gör vi som vi tror och tycker under mandatperioden. Ni har ju valt oss.

Under mandatperioden tycks de inte vilja lyssna på oss kommuninvånare. Se bara hur politikerna behandlade Skutberget och Mumin. Nu närmast avser de att förstöra Månsberget trots opinionen. Låt Månsberget vara.

Anmärkningsvärt är att politikerna inte tycks ha någon plan för hela Skutberget. När det blev nej till Mumin hade jag hoppats att politikerna skulle ta ett helhetsgrepp för att utveckla friluftsområdet Skutberget. Kanske är det så att våra politiker har något annat i bakfickan för att exploatera Skutberget. Än så länge har de i alla fall inte visat vad de egentligen vill göra där. Det känns inte som om de är att lita på när det gäller utvecklingen av Skutberget. De har i alla fall ännu så länge inte visat hur de vill utveckla det friluftsområdet.

Så skriver du en debattartikel

Nyligen fick vi en forskningsrapport som visade att människor som har närhet till skogsområden lever längre. Tätortsnära skogsområden är alltså viktiga för vår hälsa. I Karlstad avverkar man skog och bygger. Se bara vad som har hänt nordost om södra Kroppkärr. Alla träd är borta. Rör inte Månsberget.

När ska våra politiker börja planera och agera för att vi ska få ett attraktivt centrum här i Karlstad? Vi behöver inte fler externa handelsområden likt Bergvik och Välsviken. Centrumhandeln går på knäna. Flera affärsidkare har tvingats lägga ner. Några har flyttat.

Nu har kommunen skapat ett trafikkaos i centrum. Troligtvis kommer detta kaos bestå när man har gjort Hamngatan enfilig. I Linköping har man också en Hamngatan. För en tid sedan gjorde man den enfilig med trafikkaos som följd. Nu gör man den tvåfilig igen. Hur många miljoner ska Karlstads politiker få slösa bort på projekt som inte borde ha genomförts?

Gör något för att vi ska få en levande stadskärna, för att stimulera centrumlivet och dess handel kan man kanske försöka med gratisbuss under vissa tider. Ett framtida trafikkaos kommer troligtvis att utarma centrumhandeln. En levande stadskärna riskerar snart att vara ett minne blott. Det är snart val och då hoppas jag att politikerna får sin dom.

Jörgen Lenz

Vän av Karlstad

Artikeltaggar

Bergviks köpcentrumButikerCentrumDebattHamngatanJörgen LenzKarlstadKarlstads kommunLinköpingMånsbergetMuminResecentrumSkutbergetVälsvikens handelsplats