Hoppa till huvudinnehållet

Asplund stor hjälte – avgjorde mot Anaheim efter show med bästa vännen

Publicerad:
Rasmus Asplund firar sitt avgörande mål. Foto: Jae C. Hong

Rasmus Asplund blev stor matchhjälte när han satte Buffalos avgörande mål i förlängningen mot Anaheim Mighty Ducks.

Asplunds Buffalo vann med 4-3 och 23-åringen från Filipstad hade en riktigt bra kväll. Han gjorde lagets andra mål i den andra perioden – ett riktigt svenskbygge då Victor Olofsson och Rasmus Dahlin passade fram.

Buffalo gick upp till 3-0 i matchen, men Anaheim kom ikapp och kvitterade i den tredje perioden. 4.16 in i förlängningen kom Asplunds avgörande mål, och precis som vid hans första mål var det Dahlin och Olofsson som stod för assisten.

Här nedanför kan du se det avgörande målet.

Under den efterföljande presskonferensen pratades det om Rasmus Asplund och Victor Olofsson, som är bästa vänner utanför isen.

– Det är därför jag satte ut dem tillsammans i förlängningen, skrattade Buffalos huvudtränare Don Granato. Det har varit fint att se dem hitta varandra. Det är fint med den vänskapen, de är så bra kompisar och bra människor för alla, den vänskapen kommer att smitta av sig på resten av gruppen.

Artikeltaggar

Buffalo SabresIshockeyNHLRasmus Asplund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.