Hoppa till huvudinnehållet

Peter Jakobsson på jakt – men inte efter spelare: ”Kanske är något på spåren”

Publicerad:
Färjestads GM Peter Jakobsson berättar om hur det går till när klubben skaffar bostäder till sina spelare, något han just nu jobbar med för att hjälpa Dominik Furch leta större boende till när målvaktens familj kommer till Karlstad.
Färjestads GM Peter Jakobsson berättar om hur det går till när klubben skaffar bostäder till sina spelare, något han just nu jobbar med för att hjälpa Dominik Furch leta större boende till när målvaktens familj kommer till Karlstad.

Färjestads general manager Peter Jakobsson har många strängar på sin lyra. Nu ligger han lågt med letandet efter nya spelare – men har skruvat upp en annan typ av jakt. Dominik Furch behöver ny bostad.

– Jag håller till i mäklarsvängen ibland, skrattar Jakobsson.

Här är FBK-bossens nya uppdrag: ”Är stolt”

I ett medlemsbrev till Färjestads medlemmar visar Jakobsson sin mäklarsida. Han berättar att FBK-målvakten Dominik Furch behöver större boende, då hans familj kommer till Karlstad inom kort.

– Just nu bor han i en tvåa på stan, så vi letar efter någonting lite större tills hans familj kommer. Men jag tror att vi kanske är något på spåren, jag kan ha något som kanske han ge frukt inom kort. Det dök upp tips efter min efterlysning också, det är alltid bra att få lite tips och hjälp med såna bitar.

Hur går det egentligen till när ni skaffar bostäder till spelarna?

– Vi hyr av både bolag och av privatpersoner. Ibland hyr vi tomma bostäder, ibland möblerade – det är lite olika. Vi brukar få ihop det. Det är enklare om det är en ensam hockeyspelare eller om de är två, men när barn och familjer kommer då behövs det lite större utrymmen, berättar Jakobsson.

Nytt poddavsnitt: Furchs ”misstag”, Nygårds glans och NWT:s supertips

”Samma status”

Några bostäder till nya potentiella namn är han dock inte på jakt efter – just nu. När NWT pratade med Peter Jakobsson om skadefronten för två veckor sedan och hur man tänker kring den när det gäller eventuella spelarförstärkningar, så sa han att inga nya spelare är på ingång. Och läget är oförändrat.

– Det är samma status. Vi fick ett härligt kvitto när Anton Berglund kom in och gjorde sina 10-11 minuter, det var roligt för oss och för honom att få visa upp sig. Så gott jobbat underifrån, men här och nu är det inte aktuellt med nya förstärkningar.

”Helt annan sport”

Precis som varenda hockeyintresserad människa därute, är Jakobsson glad över att vardagen sakta börjat återgå till det normala. Färjestad leder just nu publikligan i SHL med högst publiksnitt – och lördagens heta match mot Frölunda ser ut att bli inför en fullsatt salong.

– Det går knappt att beskriva hur det är nu, det är en helt annan sport – en annan värld, säger Jakobsson. Det var så ensamt och otroligt tråkigt förra säsongen, när vi spelade inför tomma läktare. Det är så härligt att få uppleva det som var en normalitet en gång i tiden. Man är lycklig när man kliver in i arenan och ser hur det börjar fyllas på på läktaren. Så en stor eloge till alla som kommer till oss, det känns sagolikt härligt.

Inför Luleå borta – här är siffrorna där Färjestad är bäst och sämstNytt poddavsnitt: Furchs ”misstag”, Nygårds glans och NWT:s supertipsLuleås taktik för att knäcka Färjestad: ”Utnyttja deras svagheter”

Artikeltaggar

Dominik FurchFärjestad BK HerrIshockeyPeter JakobssonSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.