Hoppa till huvudinnehållet

Miljonregn över två värmländska föreningar

Publicerad:
Nordmarkens Travsällskap tilldelas fyra miljoner ur Allmänna Arvsfonden.
Nordmarkens Travsällskap tilldelas fyra miljoner ur Allmänna Arvsfonden. Foto: Håkan Strandman

Vilket tillskott!

Nordmarkens Travsällskap och Hillringsbergs IF tilldelas 4 respektive 3,9 miljoner kronor ur Allmänna Arvsfonden.

För Nordmarkens Travsällskap i Årjäng ska pengarna gå till nybyggnation av tillgänglighetsanpassat utbildningsstall.

Syftet med projektet är att starta ny verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Stallbyggnaden ska även inrymma teorirum, omklädningsrum, dusch och RWC. Den nya verksamheten kommer att bestå av utbildningsaktiviteter, körning med travhästar, ridning och läger för personer med funktionsnedsättning, barn och ungdomar. Samarbete sker med lokala och regionala funktionshindersorganisationer.

Likaledes västvärmländska Hillringsbergs IF får stöd med drygt 3,9 miljoner kronor från Arvsfonden för nybyggnation av asfalterad bana, utegym och balansbana.

Klubben vill skapa nya aktiviteter för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning i Glava. I projektet ingår att bygga ett utegym och balansbana samt anlägga en asfalterad bana med belysning för aktiviteter på hjul som till exempel rullskidor. Utegymmet, balansbanan och den asfalterade banan ska användas varje vecka i organiserad verksamhet, och utöver detta användas spontant.

Artikeltaggar

Allmänna arvsfondenÅrjängstravetHillringsbergs IFNordmarkens TravsällskapSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.