Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Forshaga har Sveriges nöjdaste avfallskunder

Publicerad:
 Insändarskribenten ”Missnöjd skattebetalare i Forshaga” får svar av Per Lawén (S), kommunstyrelsens ordförande, gällande återvinningscentralen i Kvarntorp.
Insändarskribenten ”Missnöjd skattebetalare i Forshaga” får svar av Per Lawén (S), kommunstyrelsens ordförande, gällande återvinningscentralen i Kvarntorp. Foto: Sanna Emanuelsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till ”Missnöjd skattebetalare i Forshaga”, NWT 21 oktober

Hej och tack för din insändare angående öppettider på vår populära återvinningscentral i Kvarntorp.

Bra att du väljer att använda återvinningscentralen, mycket av det som kastas kan därför åter bli energi eller tas om hand på rätt sätt.

Insändare: Måste ta ledigt från jobbet för att hinna återvinna

Du skriver att du är i behov av ökade öppettider när du ska kasta större skräp och trädgårdsavfall.

Vi har redan i dag goda möjligheter att besöka vår återvinningscentral, öppettiderna är varje dag måndag-fredag mellan 07.30–15.30, samt tisdagar och torsdagar kvällsöppet till 19.00. Vi har också lördagsöppet mellan 10.00-15.00 förutom semesterperioden.

Alternativet att utöka öppettiderna på obekväm arbetstid är kostnadsdrivande och ger sämre arbetsvillkor. Enligt Avfall Sverige har Forshaga Kommun Sveriges nöjdaste avfallskunder om man väger samman resultat från kundenkäter. Denna placering hade vi även 2019. 98 procent av kunderna i Forshaga är ganska nöjda eller mycket nöjda med hur insamlingen av mat- och restavfall fungerar. Invånarna är även nöjda med besöket vid återvinningscentral och tillgängligheten (93 respektive 97 procent).

Kvarntorps återvinningsstation har de bästa öppettiderna i närområdet och jag hoppas att det går att med lite planering inrymma ditt behov inom dessa tider. Det finns också fler möjligheter, Forshaga Kommun och Karlstad Kommun har avtalat om att våra invånare kan nyttja våra respektive återvinningscentraler. Vi har då totalt sju återvinningscentraler att använda, kanske kan det förbättra dina möjligheter till återvinning.

Per Lawén (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Artikeltaggar

ÅtervinningForshagaForshaga kommunInsändare