Hoppa till huvudinnehållet

Färjestad gör ett skifte – här är laget mot Luleå

Publicerad:
Henrik Haukeland vaktar återigen FBK-kassen. Senast han fick speltid var mot Rögle den 16 oktober.
Henrik Haukeland vaktar återigen FBK-kassen. Senast han fick speltid var mot Rögle den 16 oktober. Foto: PETER HOLGERSSON

Henrik Haukeland in, Dominik Furch ut. Norrmannen vaktar FBK-kassen när laget tar sig an Luleå på bortais.

Framåt mönstrar Färjestad ett lag som inte skiljer sig speciellt mycket från det man haft tidigare matcher. Med ett undantag: Marcus Nilsson saknas av personliga skäl.

Gustav Rydahl centrar en förstakedja och får där med sig Per Åslund och Noah Andersson. Succékedjan från förra veckan med Joakim Nygård, Daniel Viksten och Jacob de la Rose är intakt.

Victor Ejdsell får med sig energiknippet Oscar Lawner och Linus Johansson.

Fjärdekedjan från de första matcherna med Martin Johansson som center, Carl Jakobsson och Pontus Widerström står uppsatt som andralina för FBK.

Inför Luleå borta – här är siffrorna där Färjestad är bäst och sämstLuleås taktik för att knäcka Färjestad: ”Utnyttja deras svagheter”

Bakåt paras Jesse Virtanen ihop med Albert Johansson, Mikael Wikstrand fortsätter med Joel Nyström. Pennerborn väljer dessutom att mönstra ett ”shutdown-par” i Mattias Göransson och Adam Ginning.

Anton Berglund och Martin Johnsen är uppsatta som extraspelare.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrHenrik HaukelandIshockeyLuleå

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.