Nystartande Boltics passning till seriefavoriten: ”Sätta lite press på dem”

Bandy
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Henrik Löfvendahl håller Gripen Trollhättan, med supervärvningen Johan Esplund, som favorit till seriesegern.
Gripen Trollhättan satsar stort och är megafavoriter att vinna serien. Boltic, som nystartar på många sätt, går in med målsättningen att bli topp åtta.
– Är vi skadefria och har fullt lag kan vi allt plocka poäng, sa tränare Henrik Löfvendahl när Bandyallsvenskan hade upptaktsträff.

Winter is coming. Premiär i Bandyallsvenskan stundar och upptaktsträffen är avklarad.

Henrik Löfvendahl presenterades med Henrik Huss som tränare för Boltic i mars i år. Och som alla värmländska bandyvänner vet, så är det nystart på många sätt i klubben. Nya Tingvalla Isstadion är visserligen under uppbyggnad ännu, men kommer ändå att vara hemmaarena för Karlstadslaget den stundande säsongen.

På lördag, när Falu BS kommer för att spela seriepremiär sker den under tak. Nya, spännande tider, menade Löfvendahl när han blev ”utfrågad” på upptaktsträffen.

– Den första tiden har varit bra. Jag vet mycket väl vad Boltic står för och vad de gör. Vi har haft en stor omsättning i spelartruppen och har nya förutsättningar med en ny arena. Den är som ett nyförvärv för Boltic egentligen. Killarna är väldigt taggade.

Det har varit en del in- och utflyttning i truppen inför premiären.

– Jag sa när jag kom in, att vi måste bredda truppen. Vi gjorde en chansning och lade ut en efterlysning på Bandypuls. Och det var en del 02:or som hörde av sig. Vi får ta det här året som en upplärningstid. Sen finns det några riktigt vassa spelare som varit med mycket. De är sugna på att lära ut också, och är sugna på en nystart, berättade Löfvendahl på upptaktsträffen.

Norskt löfte

Bland utropstecknen i gruppen lyfter Löfvendahl Iver Dilling och Gustaf Rohm.

– Iver Dilling kommer från Norge och har gått på Sandvikens bandygymnasium. Han känns hungrig och riktigt bra. Gustaf Rohm kommer från Karlstad. Han har varit i Vänersborg på bandygymnasiet där. Han har gjorts till back och varit jättebra.

Målsättningen är att bli topp åtta. Ingen omöjlighet, menar Boltictränaren.

– Enligt mig ska vi sikta på mitten. Är vi skadefria och har fullt lag kan vi allt plocka poäng. Det kommer vi kunna göra.

”Största någonsin”

Seriefavorit då? Ja, under upptaktsträffen samlade svaren in och när de presenterades var det ingen som ramlade ned från stolen av förvåning.

Gripen Trollhättan är skyhög favorit med nio av tolv röster. I somras meddelade klubben att man värvat Johan Esplund på ett tvåårskontrakt. Gripens största värvning någonsin, sa klubbens ordförande till Bandypuls när övergången blev officiell.

– De har en bra tränare och ett bra gäng spelare. Jag håller dem som favoriter – man måste ju sätta lite press på dem, skrattade Löfvendahl.

Här kan du se upptaktsträffen.

De är seriefavoriter

Såhär röstade klubbarna om vilket lag de har som seriefavorit.

9 röster på Gripen Trollhättan

1 röst på Ljusdals BK

1 röst på TB Västerås

1 röst på Åby/Tjureda IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.