Hoppa till huvudinnehållet

Sushiboom i Karlstad – ny restaurang slår upp portarna

Publicerad:
Anni sushi har öppnat i Mitt i city. Restaurangen är ett familjeföretag och på bilden syns sonen till delägaren Uranchimeg Nyamsuren till vänster, delägaren i mitten och kocken Baatar Gombojan till höger. Foto: Sara Fallberg Omar

Karlstad upplever en sushiboom och nu har ännu en restaurang slagit upp portarna i Mitt i city i Karlstad.

Anni sushi heter det nya stället som tagit över Happy Bellys gamla lokaler i Mitt i city. Men det blir inte typisk japansk sushi på menyn.

– Det blir lite olika internationella smaker, säger delägaren Uranchimeg Nyamsuren.

– Det blir lite amerikansk stil, lite roligare smaker och flera smaker. Lite snyggare upplägg, säger kocken Baatar Gombojav.

De inspireras även av bland annat Mexiko. Det kommer också att serveras andra rätter än sushi.

Så här kan sushi hos Anni sushi se ut.
Så här kan sushi hos Anni sushi se ut. Foto: Privat

Restaurangen är ett familjeföretag och ägare är äkta makarna Uranchimeg Nyamsuren och Sandag Gombojav. Äldsta sonen står i kassan och Sandag Gombojavs bror Baatar Gombojav är kock. Alla har de gedigen erfarenhet från restaurangbranschen.

Kocken Baatar har jobbat på flera restauranger i Stockholm och bland annat på en sushirestaurang med Michelinstjärnor.

Delägaren Sandag Gombojav.
Delägaren Sandag Gombojav. Foto: Privat

Familjen flyttade från Mongoliet och kom till Sverige för 11 år sedan.

De bosatte sig i Stockholm och jobbade inom restaurangbranschen, men för drygt ett halvår sedan hittade de en lokal i Karlstad som var intressant eftersom de ville öppna eget.

– Vi hittade en lokal här och så tänkte vi i fyra–sex månader innan vi bestämde oss, det var inte ett beslut som togs på en dag, säger Uranchimeg Nyamsuren.

I september flyttade de hit och i måndags öppnade restaurangen upp.

Konkurrensen i Karlstad har på relativt kort tid blivit hög med hela sex restauranger som serverar sushi i centrala Karlstad – och nu blir Anni sushi den sjunde.

– I matbranschen finns det alltid konkurrens. Men om man har de bästa smakerna och den bästa kvalitén kan man leva. Har man dålig mat blir det konkurs, säger Uranchimeg Nyamsuren med ett skratt.

Under öppningsdagen tittade några förbipasserande in och testade maten. Cirka 20 stycken uppskattar hon har ätit hos dem och då har de knappt gjort någon reklam för öppningen.

– De tyckte att det var en jättefin lokal och jättebra sushi, säger hon.

Vad tycker ni om Karlstad så här långt?

– Vi har mest renoverat och varit i lokalen, men det är en jättevacker stad, säger hon.

  • Foto: Sara Fallberg Omar
  • Foto: Sara Fallberg Omar
  • Foto: Privat
  • Foto: Privat

Artikeltaggar

KarlstadMat och dryckMitticitySushi

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.