Upphandlingen av presentkort ett misslyckande

Debatt
PUBLICERAD:
Det kan nämnas att under 2020 såldes Sunne presentkort för totalt över 2,5 miljoner kronor och dessa pengar stannar kvar i Sunne och kan inte användas någon annanstans, skriver Rolf Rockedahl och Reine Flodin.
Foto: Dan Enwall
Region Värmlands krav var att kunna leverera en typ av presentkort som de övriga nio kommunerna inte har, och de godkände inte några andra alternativ. Region Värmland ska väl arbeta för alla Värmlands kommuners bästa, skriver Rolf Rockedahl och Reine Flodin.

Offentliga upphandlingar misslyckas när de ansvariga inte är insatta i vad de ska upphandla, har det än en gång visat sig. Av Värmlands 16 kommuner fick bara sju stycken möjligheten att lämna offert. Vad beror det på?

Region Värmlands krav var att kunna leverera en typ av presentkort som de övriga nio kommunerna inte har, och de godkände inte några andra alternativ. Region Värmland ska väl arbeta för alla Värmlands kommuners bästa?

Sunne Handel har i över 15 år haft egna presentkort, men dock i pappersformat. Dessa har blivit mycket populära som presentalternativ, och speciellt de senaste snart två åren under pandemin, då Sunnes befolkning, många av Sunnes stora och mindre företag, Sunne kommun och även Region Värmland har valt att köpa dem som gåva till de anställda inom Sunne.

Det kan nämnas att under 2020 såldes Sunne presentkort för totalt över 2,5 miljoner kronor och dessa pengar stannar kvar i Sunne och kan inte användas någon annanstans, då det är här de gäller som betalning på 60 näringsställen. Se dessa på www.sunne.se/mittsunne

Vi fick ett samtal från de styrande av projektet i Region Värmland i samband med deras genomgång av upphandlingen, med fråga och svar om vår alternativa offert med våra egna presentkort på papper. De konstaterande att de inte kunde godta vår offert utan endast godkänner de som uppfyller deras krav att kunna leverera elektroniska presentkort.

Rolf Rockedahl

Ordförande i Sunne Handel

Reine Flodin

Ordförande i centrumföreningen Mitt Sunne

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.