Insändare: Eleverna får betala för Engelska skolans vinster

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tycker att alla föräldrar som står i kö till Engelska skolan bör googla koncernen ordentligt, titta på vinsterna och även läsa ”school parrot”, där elever skriver om skolan.
Foto: Helena Dahlgren
Läste med intresse insändaren från ”Nio mycket oroliga föräldrar”. Det stämmer utmärkt att både vissa lärare och vikarier har svårt att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift.

Internationella Engelska skolan gör oerhörda vinster varje år, och det, gott folk, är det barnen som får betala genom större klasser, sämre utbildad personal med lägre lön och färre elever med lågutbildade föräldrar.

IES har precis samma problem som andra skolor med mobbning, trakasserier, droger och alkohol. Därför är rektorn Brian Tusecs svar intressant, skolan vill sköta allt ifrågasättande av dess verksamhet isolerat från media eller sociala medier.

Om man mot förmodan står på sig mot skolans speciella hantering av de problem man upplever blir man nästan per automatik anmäld till socialtjänsten. Dock inte för att de är oroliga för ens barns välbefinnande, utan mer som ett slag med pekpinnen. Jag rekommenderar alla föräldrar som står i kö till Engelska skolan att googla koncernen ordentligt, titta på vinsterna och läs även ”school parrot”, där elever skriver om skolan.

Det Engelska skolan är bra på är att se till att ingen har keps, tuggummi eller visar en skymt av ett bh-band.

Läs på!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.