Insändare: Därför tar jag bilen till jobbet - trots cykelavstånd

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tycker att Karlstads kommun kan göra mer för att få fler att cykla till jobbet.
Foto: TT
Karlstads kommun har gjort en undersökning och kommit fram till att det är "fruktansvärt mycket människor" som har runt tre kilometer till sin arbetsplats och därför skulle kunna cykla. Jag är en av dessa och skulle ta cykeln alla dagar, men var ska jag ställa bilen?

Parkeringsavgiften är 72 kronor per dag och "fria" eller billiga p-platser finns inte för oss som bor centrumnära.

Men jag har ett förslag: Precis som kommunen uppmuntrar "vintertrampare" så skulle de kunna införa ett antal fria p-platser eller ett p-tillstånd för de som liksom jag vill cykla. Kravet är att man ska logga sin aktivitet, precis som för vintertrampare.

Per Viridén

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.