Hoppa till huvudinnehållet

Klart med tio stödmiljoner till Alex Schulman-filmen

Publicerad:
Alex Schulmans roman Bränn alla mina brev filmatiseras med Björn Runge som regissör. Foto: Lena Richardson

Svenska filminstitutet har beslutat om produktionsstöd till flera svenska filmproduktioner. En av dem är filmatiseringen av Alex Schulmans roman Bränn alla mina brev, som får tio miljoner i stöd.

Romanen kom ut 2018 och handlar om Alex Schulmans mormor och morfar: Karin och Sven Stolpe.

Produktionsbolaget bakom filmsatsningen beskriver den som en generationsbryggande kärlekshistoria: ”Vi får följa ett smärtsamt relationsdrama som sträcker sig från 30-talet, 80-talet och ända in i nutid".

Den senare delen av handlingen utspelar sig i Filipstad, där paret Stolpe var bosatta på äldre dar.

Den rosade romanen blir nu film, med sikte på premiär hösten 2022. Inspelningarna sker i Stockholm och i Västra Götaland.

Veronica Zacco har skrivit manus och Björn Runge regisserar.

Produktionsstöd

Produktionsbolaget är SF Studios Production AB och stödbeloppet som Filminstitutet beslutat om ligger på 10 miljoner kronor, berättas i ett pressmeddelande från institutet.

Huvudrollerna i dramat spelas av Bill Skarsgård, Asta Kamma August och Gustav Lindh. Marika Lindström och Sten Ljunggren medverkar som Karin Stolpe (d.ä.) och Sven Stolpe (d.ä.). Sverrir Gudnason gestaltar Alex Schulman och Sonja Richter spelar Amanda Schulman.

Många kändisar klara för bokfestivalens återtåg på Nöjesfabriken

Artikeltaggar

Alex SchulmanBjörn RungeBöckerFilipstadFilmKändisarLitteraturStockholmSven StolpeSvenska FilminstitutetVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.