Regeringens beslut: Nej till kommunens planer på Bomstad

Publicerad:
Regeringen avslår Karlstads kommuns detaljplan för Bomstadbadens camping.

Karlstads kommun får nej även från regeringen i sina planer att reglera Bomstadbadens camping i en detaljplan. Den gångstig som planerats bedöms inte uppfylla kravet på fri passage.

Kommunen överklagade länsstyrelsens beslut om att upphäva detaljplanen till regeringen redan förra året. Men regeringen går på länsstyrelsens linje – likaså Boverket och Naturvårdsverket.

Trots att det bedrivits campingverksamhet på platsen sedan flera decennier tillbaka så bedöms fortfarande strandskyddet ha stor betydelse i området.

David Nordentjell, vd för Bomstadbaden Camping. Arkivbild.
David Nordentjell, vd för Bomstadbaden Camping. Arkivbild. Foto: Ida Myrin

Nu går beslutet att upphäva detaljplanen alltså igenom, och det blir ingen gångstig på Bomstad.

David Nordentjell, vd på Bomstadbaden Camping AB, är besviken över beslutet.

– Det är oerhört tråkigt. Jag hade goda förhoppningar om detta, för jag tycker vi har presenterat de argument och bevis som krävs för att upphäva strandskyddet. Efter detta vet jag helt ärligt inte vad som krävs för att upphäva det.

Nordentjell vill gå vidare med ärendet, men är i dagsläget osäker på hur.

– Kommunen ska prata i början på nästa vecka, och sen får vi föra en dialog om hur vi går vidare med detta. Någonting ska vi göra för våra gäster och allmänheten.

Kommunen överklagar Bomstadplanen till regeringen

Artikeltaggar

BomstadBomstadbadenBostad och byggenBoverketCampingDavid NordentjellDetaljplanerKarlstads kommunNaturvårdsverketÖverklagandenPolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare