Hoppa till huvudinnehållet

Izabella bättre än killarna

Publicerad:
Izabella Ljungbergs namn ståtar överst på bildskärmen efter Kristinehamns nattcup. Hon vann alla tre etapperna och var i totaltid över 30 minuter snabbare än tvåan.
Izabella Ljungbergs namn ståtar överst på bildskärmen efter Kristinehamns nattcup. Hon vann alla tre etapperna och var i totaltid över 30 minuter snabbare än tvåan. Foto: Olov Öström

Izabella Ljungberg är en talang utöver det vanliga. Vid Kristinehamns nattcup vann hon samtliga tre deltävlingar i den damklass hon sprang. Dessutom slog hon alla killar vid två av tre lopp.

Kristinehamns nattcup avslutade i onsdags kväll vid Kristinehamns OK:s klubbanläggning Hultet.

För många var det klurigt att hålla ordning på alla stigar som slingrar sig fram i Hultetterrängen.

För Izabella Ljungberg, 14 år från OK Tyr i Karlstad, är sällan något svårt numer i orienteringsskogen.

Med hög precision och fart navigerade hon fram under KOK:s nattcup. Sammanlagt på de tre etapperna var hon över 30 minuter snabbare än tvåa på damernas mellanbana.

Enorm utveckling

Herrarnas mellanbanan var identisk med damernas. Izabella var snabbare än alla herrar på både etapp ett och två. Det var bara på slutetappen som några herrar var minuten snabbare än henne.

Unga Izabella har haft en enastående utveckling som orienterare den här säsongen. Inte minst när hon springer med pannlampa i nattmörker.

– Jag sprang många svåra nattbanor i vintras, så jag tycker att de här banorna i Kristinehamn var väldigt lätta, förklarar Tyrtalangen.

På bred front

De värmländska ungdomarna stormade för övrigt fram på bred front i Kristinehamns nattcup.

Anton Jonsson, nyligen trea på ungdoms-SM, vann långa banans slutetapp och var tvåa i totaltid. Snabbast totaltid hade Adam Nyman, OK Tyr. Han var 2.21 minuter före Anton.

På herrarnas mellanbana vann Linus Bodin Liliegren, OK Djerf. Han springer precis som Izabella Ljungberg normalt i 14-årsklass.

Artikeltaggar

KristinehamnOrientering

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.