Hoppa till huvudinnehållet

Byggvisionen för Norsbygden har godkänts

Publicerad:
Reporter Christer Wik
Christer Wik
christer.wik@nwt.se
En byggvision för att utveckla Norsbygden med nya bostäder har tagits fram och godkänts. Under samrådet kom det in ett antal åsikter, bland annat behovet av att rusta upp befintliga utemiljöer vid exempelvis Norsplan i Vålberg (bilden).
En byggvision för att utveckla Norsbygden med nya bostäder har tagits fram och godkänts. Under samrådet kom det in ett antal åsikter, bland annat behovet av att rusta upp befintliga utemiljöer vid exempelvis Norsplan i Vålberg (bilden).

Karlstads kommun har tagit fram en byggvision för Norsbygden för att utveckla bland annat Vålberg, Edsvalla och Segerstad.

I byggvisionen har kommunen tagit fram platser för nya bostäder och verksamheter både i Vålberg, Edsvalla, Trossnäs/Lillerud och Segerstad.

– Vi vill ha tillväxt i hela kommunen, även i våra kransorter. Då är det helt avgörande att det finns bostäder och attraktiva lägen att bygga på, har kommunalrådet Frida Pettersson (C) som är ordförande i Tillväxtutskottet tidigare sagt till NWT.

Under byggvisionens samrådstid har det även kommit i en ett antal synpunkter, bland annat behovet av trafiksäkra gång- och cykelförbindelser samt om behovet av att rusta upp befintliga utemiljöer vid exempelvis Norsplan i Vålberg och sim- och sporthallen/Folkets hus.

Byggvisionen har nu godkänts av stadsbyggnadsnämnden.

Artikeltaggar

Bostad och byggenEdsvallaKarlstads kommunLillerudSegerstadTrossnäsVålberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.