Ogiltig fallskärm

Ledare
PUBLICERAD:
Lös inte ut fallskärmen.
Foto: Dan Enwall

Om målet med det extremt generösa fallskärmsavtalet till Sunne Fastighets förre vd Perra Hermansson var att han skulle kunna sitta kvar så misslyckades den förra styrelsemajoriteten ordentligt. Det var snarare dess avslöjande som fick kommunledningen att dra öronen åt sig och nu är både styrelse och vd utbytta. Kvar står tvisten vilket avgångsvederlag Hermansson skall få.

Det är ju otillständigt att misstroendet mellan kommunen och dess bolag gått så här långt att man aktivt motarbetar varandra. Man kan ju sannerligen undra om det finns fler ännu icke avslöjade motsättningar mellan chefer, styrelser och kommunledningen?

Ytterst måste det förvisso vara kommunen ord som gäller, och att försöka hålla den som en sorts gisslan är oacceptabelt. Men det måste ha varit något som klickat sedan en tid tillbaka för att det skall ha gått så här långt. Hur styr och sköter kommunen sina bolag och sina förvaltningar egentligen?

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.