Hoppa till huvudinnehållet

Läget toklåst i Colling-affären: ”Vi kommer inte att backa”

Publicerad:
Tom (till vänster) och Adam Colling befinner sig fortfarande utanför planen. Frågan är om de blir kvar där säsongen ut.
Tom (till vänster) och Adam Colling befinner sig fortfarande utanför planen. Frågan är om de blir kvar där säsongen ut. Foto: Sanna Emanuelsson

Det är fortsatt status quo i den så kallade Colling-affären.

Bröderna Tom och Adam fortsätter tillsammans med likaledes flyktade Erik Nilsson Allansson att träna med division 1-laget Nilsby IK. Men en övergång tycks vara mil bort.

– Vi har fått ett bud på 50 000 från Nilsby. Det har vi förkastat och sedan lagt ett motbud, säger Fredrik Olsson, ordförande i Karlstad IBF.

För den som följer värmländsk innebandy är bakgrundsstoryn bekant vid det här laget.

Karlstad IBF:s brödratrio Adam, Jesper och Tom Colling strömhoppade ut från laget i den ordningen. De följdes också av rutinerade backen Erik Nilsson Allansson. Den senare och Adam och Tom Colling dök snart upp på Nilsby IK:s träning.

Och Nilsby vill ha stjärntrion.

Klockan tickar

Det har snart gått en månad sedan den här ”affären” drog igång. Men läget är fortsatt låst och klockan tickar.

– Vi har fått ett bud från Nilsby på 50 000 kronor för alla tre (något VF-sporten skrev om häromdagen). Det förkastade vi snabbt, det ligger långt under marknadsvärdet och det kan vi inte acceptera för tre toppspelare, säger Fredrik Olsson.

Enligt Olsson kontrade KIBF med ett motbud.

– En summa som var högre, men även den under marknadsvärdet som vi bedömer det, säger Karlstadsordföranden.

”De begär 150 000”

Och där är vi nu.

Det är stando, status quo och alla uttryck som finns som beskrivning för att det har kört fast.

Janne Svensson, sportchef och stark man i Nilsby, tror inte att trion som sökt sig till hans klubb kommer att spela den här säsongen.

– Karlstads motbud ligger på 150 000 för alla tre. Det finns inte på världskartan att vi kan eller vill betala det, säger Svensson.

Och fortsätter:

– Jag respekterar Karlstads hållning, men vårt bud är anpassat till det faktum att de här killarna inte vill spela för den klubben.

Viker sig någon?

Janne Svensson ser inte att någon part i det här målet kommer att vika sig.

– Den risken är uppenbar. Vilket får till följd att de aktuella spelarna får titta på resten av säsongen.

Karlstad IBF:s ordförande Fredrik Olsson igen:

– Vi är trygga i de avvägningar vi har gjort. Det finns givetvis en risk i att sätta hårt mot hårt, men sett till föreningens bästa är det här den väg vi tar och vi tänker inte backa, säger Fredrik Olsson.

På söndag spelar Karlstad IBF allsvensk hemmamatch mot Lindås.

Artikeltaggar

Adam CollingErik Nilsson AllanssonFredrik OlssonInnebandyJanne SvenssonJesper CollingKarlstad IBF HerrNilsby IKTom Colling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.