Hoppa till huvudinnehållet

Klart: Restaurangerna får ha kvar uteserveringen även i vinter

Publicerad:
Två restauranger har fått tillstånd av Karlstads kommun att ha sina uteserveringar öppna även under vintern, det vill säga perioden 1 november till 31 mars.
Två restauranger har fått tillstånd av Karlstads kommun att ha sina uteserveringar öppna även under vintern, det vill säga perioden 1 november till 31 mars. Foto: Anders Hanson

Restaurangerna Baròn och Ll’amice i centrala Karlstad får ha kvar sina uteserveringar även under vintern.

Sommaren är definitivt förbi, med det sagt plockas inte alla uteserveringar bort. Nyligen ansökte restaurangerna Baròn och Ll’amice om att få ha kvar sina även under vintersäsongen – och under onsdagen gick det igenom.

De båda restaurangerna lyfte fram pandemin som den främsta orsaken till att man ville kunna erbjuda gästerna en plats ”ute” även under perioden november till mars.

2019 fick ett par restauranger tillstånd av kommunen att bedriva servering ute även under vinterperioden, vilket var första gången.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads kommunMat och dryckSamhälleTeknik- och fastighetsnämndenUteserveringar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.