Ingen auktion för 38-miljonersgården: ”Ägaren har löst skulderna”

Publicerad:
Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg

Det blir ingen exekutiv auktion för 38 miljonerkronors-gården i Södra Flokerud, Grums.

Den nästan 800 hektar stora gården som består av både skogsmark och jordbruksmark skulle ha sålts på exekutiv auktion av Kronofogden den 19 oktober, men det blev inte av.

– Ägaren har löst skulderna, så han får behålla gården, säger Johanna Eklund, förättningsman på Kronofogden.

Ägaren har samtidigt som fastigheten varit planerad för auktion hos Kronofogden haft den ute hos en mäklarbyrå. Där ska han ha sålt delar av skogsmarken som gjort att han kunnat betala av skulderna.

När Kronofogden lägger ut en fastighet på exekutiv auktion har ägaren fram tills att den klubbas som såld på sig att uppvisa att hen har betalat av skulden – och på så sätt stoppa försäljningen.

En visning hann hållas och ett antal anmälningar hade kommit in till Kronofogdens auktion.

– Det var nog uppskattningsvis 10-12 personer som var där [red anm. på visningen], sedan kan det ha varit vissa sällskap. Men visst har det funnits intresse, säger Johanna Eklund.

Gården har producerat ägg och nötkött tidigare och intresset hos de som gick på visning låg på gårdens storlek och potential berättar Johanna Eklund.

Kronofogden säljer värmländsk gård – för 38 miljoner kronor

Artikeltaggar

AuktionerBostad och byggenGrumsKronofogden

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare