Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Myndighet med markkontakt

Publicerad:
Nuvarande överintendent Gitte Ørskou fastslog å sin sida i en debattartikel att museet aldrig kommer ta in nyligen framlidne Lars Vilks rondellhundsteckningar, eftersom de är för kontroversiella, skriver Byrån.
Nuvarande överintendent Gitte Ørskou fastslog å sin sida i en debattartikel att museet aldrig kommer ta in nyligen framlidne Lars Vilks rondellhundsteckningar, eftersom de är för kontroversiella, skriver Byrån. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Om resonemanget dras till sin spets skulle landets myndigheter enbart ledas av personer utan någon som helst erfarenhet markkontakt, skriver Byrån.

Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist kritiseras för att han äger skog. För Byrån låter det som en märklig kritik och ett mycket långt draget krav om neutralitet för tjänstemän. Särskilt som de knappast präglas av överdriven förståelse för lantbrukares villkor i dagsläget.

Om resonemanget dras till sin spets skulle landets myndigheter enbart ledas av personer utan någon som helst erfarenhet markkontakt. Men det kanske är precis vad kritikerna är ute efter.

Omodernt med mod

År 2012 fastslog dåvarande överintendenten på Moderna museet i Stockholm att det är ett ” öppet museum som tar risker i konstens namn”. Men det var då.

Nuvarande överintendent Gitte Ørskou fastslog å sin sida i en debattartikel att museet aldrig kommer ta in nyligen framlidne Lars Vilks rondellhundsteckningar, eftersom de är för kontroversiella. Tydligen är mod inte längre på modet.

Maskros med bruna rötter

När det avslöjades att en anställd på SD:s riksdagskansli har kontakt med högerextrema rörelser, var det miljöpartistiska språkröret Per Bolund inte sent med att skriva om bruna rötter.

Skrattet fastnade dock snart i halsen då det visade sig att tjänstemannen börjat sin politiska bana i just MP. Inte bara som medlem utan som tjänsteman på riksdagskansliet. Bolund skulle kanske först sopa rent från bruna maskrosrötter framför sin egen dörr.

Ny P3 Guldkandidat

En känd hiphopartist åtalades nyligen efter att sedan ett par veckor suttit häktad för rån. Det är inte första gången något liknande händer.

Tidigare i år dömdes rapparen Yasin Byn till fängelse för förberedelse till människorov. Något som inte hindrade P3 Guldgalan att utse honom till årets artist samtidigt som han satt häktad. Byrån är villig att redan nu satsa på nästa års vinnare.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

BrottLars VilksMänniskorovMiljöpartietModerna museetP3 GuldPer BolundRånSigneratSkogSkogsstyrelsenStraffSverigedemokraternaSveriges RadioYasin